Η… σκακιέρα του Μπαρτζώκα είχε πολλούς «βασιλιάδες»

Η… σκακιέρα του Μπαρτζώκα είχε πολλούς «βασιλιάδες»

Ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην σειρά των πλέι οφ με την Μπαρτσελόνα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τεράστια νίκη στη Βαρκελώνη (77-75) κι έκαναν έτσι το 1-0.

Είναι μια τεράστια νίκη της ομάδας του λιμανιού και αυτή η επιτυχία δίνει στον Ολυμπιακό το προβάδισμα στην «μάχη» με τους Καταλανούς, αλλά αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η δουλειά τελείωσε.

Η Μπαρτσελόνα είναι μεγάλη ομάδα, πολύ δύσκολος αντίπαλος και θα θελήσει ν’ ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια που θ΄ακολουθήσουν.

Αυτά όμως αφορούν την συνέχεια αλλά τούτη την ώρα έχει ιδιαίτερη σημασία να σταθούμε στον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη.

Και δεν χωρά αμφιβολία πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη, έστησε μια τέλεια παρτίδα στην «σκακιέρα» του.

Και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο, εμφανίζοντας πολλούς «βασιλιάδες» στο παρκέ του «Παλάου Μπλάουγκρανα», σε μια επίδειξη προπονητικής ευφυίας.

Και τι δεν είχε ο Ολυμπιακός του Μπαρτζώκα στην μεγάλη πρώτη «μάχη» απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας για πρωταγωνιστές τους «πύργους», καθώς Φαλ στο πρώτο δεκάλεπτο και Πετρούσεφ στο δεύτερο, έκαναν πράματα και θάματα στην ρακέτα της Μπάρτσα, φορτώνοντας το καλάθι των Καταλανών.

Την ίδια ώρα οι «τανάλιες» του Ολυμπιακού στην άμυνα προκάλεσαν «βραχυκύκλωμα» στην Μπαρτσελόνα και όπως λέει και ο λαός, «η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται».

Η βραδιά λοιπόν φάνηκε ότι θα είναι καλή για τους «ερυθρόλευκους» και το ζητούμενο για την ελληνική ομάδα ήταν να βρει κι άλλους τρόπους για ν’ απειλήσει το καλάθι των Ισπανών.

Και στο πρόσωπο του Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος, ο Ολυμπιακός βρήκε έναν «βασιλιά» από την περιφέρεια, καθώς ο Αμερικανός έκανε ένα τέλειο παιχνίδι.

Η συμβολή του Γκος στην επικράτηση των πειραιωτών ήταν τεράστια καθώς ο «άσος» του Ολυμπιακού έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τη φετινή σεζόν.

Πήρε προσπάθειες, έβαλε μεγάλα καλάθια τελειώνοντας το ματς με 15 πόντους, αλλά παράλληλα οργάνωσε με «καθαρό» μυαλό το παιχνίδι του Ολυμπιακού και δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπαρτζώκας κράτησε τον Αμερικανό στο παρκέ για περισσότερο από 25 λεπτά, εφτά παραπάνω από το χρόνο συμμετοχής του Γουόκαπ κι αυτό λέει πολλά.

Δεύτερος «βασιλιάς» της περιφέρεις, αναμφίβολα ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος «μίλησε» σε κρίσιμες στιγμές του παιχνιδιού κι έδωσε μεγάλες λύσεις με τρίποντα – φαρμάκι.

Υπάρχει όμως και τρίτος «βασιλιάς» στην παρτίδα που «έστησε» ο Μπαρτζώκας στον Γκριμάου και αυτός ήταν ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Και αυτός βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό δίνοντας πόντους στην επίθεση αλλά και ενέργεια στην άμυνα, κάτι που το είχε μεγάλη ανάγκη η ομάδα του λιμανιού, ειδικά στο φινάλε όταν η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να κάνει την τελική αντεπίθεση.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτοί που βοήθησαν, καθώς όσοι έπαιξαν έδωσαν το κάτι παραπάνω. Ο Σίκμα έκανε πολύ μεγάλη προσπάθεια και δικαίωσε τον Μπαρτζώκα που τον άφησε για μεγάλο διάστημα στο παρκέ. Ο Λαρεντζάκης έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του, πετυχαίνοντας δύο κρίσιμες βολές στο φινάλε του παιχνιδιού ενώ βοήθησε και στην άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς τον Παπανικολάου αλλά κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη και τώρα πρέπει να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα για να πετύχει τον μεγάλο στόχο.

Η σειρά είναι ακόμα στο πρώτο παιχνίδι και η Μπάρτσα θα θελήσει να βγάλει αντίδραση. Προσοχή λοιπόν και συγκέντρωση είναι οι δύο λέξεις «κλειδιά» για τους «ερυθρόλευκους».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ