Το έθιμο πήγε… στραβά στην Κέρκυρα: Της έπεσε κατά λάθος ο μπότης στο κεφάλι

Το έθιμο πήγε... στραβά στην Κέρκυρα: Της έπεσε κατά λάθος ο μπότης στο κεφάλι

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί κατά την ρήψη των Μπότηδων στο ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας.

Στις 11:00 ακριβώς ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Χαλικιόπουλος έριξε τον μπότη χωρίς να φανταστεί ότι κάποια γυναίκα περνούσε εκείνη την ώρα από το πεζοδρόμιο.

Αποτέλεσμα ήταν να της πέσει ο μπότης κυριολεκτικά στο κεφάλι. Αμέσως έτρεξαν όλοι να την βοηθήσουν και σύμφωνα με πληροφορίες δεν χτύπησε πολύ.

Το έθιμο των Μπότηδων στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα το Μεγάλο Σάββατο είναι ταυτισμένο με τους «Μπότηδες», το πέταγμα δηλαδή πήλινων δοχείων που είναι γεμάτα νερό από τα μπαλκόνια των σπιτιών των Κερκυραίων.

Πάρα πολλές χιλιάδες επισκεπτών έχουν κατακλύσει το νησί και παρακολούθησαν το έθιμο.

Μάλιστα ενισχύθηκε αυτή η επίσκεψη σήμερα το πρωί με τέσσερα κρουαζιερόπλοια που προσέγγισαν το λιμάνι της Κέρκυρας, μεταφέροντας γύρω στους 10.000 επιβάτες και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τους επισκέπτες.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί από ολόκληρη την Ελλάδα που είδαν το έθιμο των «Μπότηδων» στην πλατεία Σπιανάδα. Στις 11 ακριβώς οι «Μπότηδες» οι οποίοι ρίχνονται όταν οι καμπάνες του Αγίου Σπυρίδωνος σημαίνουν, αμέσως μετά τη φράση του Μητροπολίτη «Ανάστα ο Κύριος κρίνων τη γη».

Πάρα πολλοί Κερκυραίοι αλλά και επισκέπτες ρίχνουν από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους τα πήλινα αυτά κόκκινα αγγεία, που συμβολίζουν τον κρότο με τον οποίο εξέρχεται από τον Άδη ο Κύριος και την κυριαρχία της ζωής επί του θανάτου.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ