Το ψυχικό Αποτύπωμα της Πανδημίας: Η Innovation Hive για την Ψυχική Ενδυνάμωση των Νέων στη μετά – Covid Εποχή

Ανησυχία, αβεβαιότητα, και απογοήτευση, ήταν καποια απο τα αισθήματα που κατέκλυζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τους νέους ανα τον κόσμο, εξαιτίας της διευρυμένης εξάπλωσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με το Ίδρυμα Δημόσιας Υγείας Sciensano στο Βέλγιο, νέοι 18-24 ετών, παρουσίαν τα υψηλότερα επίπεδα αγχώδους και καταθλιπτικής συμπτωματολογίας σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες, κατά τη διάρκεια του Covid-19.

H ψυχική υγεία έχει αναγνωριστεί από το 2020 ως προτεραιότητα-κλειδί για την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ως στόχος τέθηκε η εφαρμογή των απαραίτητων επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την ψυχική υγεία, με σκοπό την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τα κράτη-μέλη και τις κοινωνίες της Ευρωζώνης.

Η εφαρμογή του YouHeal που έχει σκοπό να βοηθήσει άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη

Η Innovation Hive συμβάλλει στην παραπάνω προσπάθεια, με την ανάπτυξη μιας καινοτόμου προσέγγισης και τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό έργο YouHeal. Μέσα από το YouHeal Web App, το έργο ανταποκρίνεται στις τρέχουσες κοινωνικές ανάγκες και υποστηρίζει την ψυχολογική ανθεκτικότητα των νέων, ενσωματώνοντας μια σειρά από διαδραστικά μαθήματα, που επικεντρώνονται σε 4 βασικούς πυλώνες: Προσωπική ενδυνάμωση, Καθορισμός στόχων, Μείωση του στρες, Αναπνοή. Η ηλεκτρονική εφαρμογή υποστηρίζει ταυτόχρονα το YouHeal Ε-ΤΕΧΤΒΟΟΚ το οποίο μέσα από 30 μικρο-εκπαιδευσεις, βοηθά τους νέους να θέσουν με μεγαλύτερη ευκολία τους προσωπικούς τους στόχους και να υιοθετήσουν μια θετική νοοτροπία για τη ζωή, αλλά και την αυτοεικόνα τους.

Οι φοιτητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας, δοκιμάζουν το web app που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου YouHeal 

Στον οργανισμό μας, αντιπροσωπεύοντας τη μακροπρόθεσμη επένδυσή μας στο ανθρώπινο κεφάλαιο και την ενδυνάμωση της νέας γενιάς πολυεπίπεδα, διοργανώσαμε στις 27 Μαρτίου μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με επίκεντρο την ψυχική ενδυνάμωση στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Παρουσία σπουδαστών  του τομέα της υγείας και εκπαιδευτικού προσωπικού, συζητήσαμε για τους τρόπους με τους οποίους η πανδημία επηρέασε όχι μόνο τους νέους, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας,  μιλήσαμε για τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν σε σχέση με άλλες επαγγελματικές ομάδες, ενώ αναλύσαμε καλές πρακτικές για ψυχική ανάταση, διαχείριση άγχους και αντιμετώπιση του στρες.

Ακολούθησε το YouHeal στο Instagram  και στο YouTube και μάθε όσα χρειάζεσαι για την ψυχική σου ενδυνάμωση.

 
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαζί για τη Θεσσαλία: Η Coca-Cola στην Ελλάδα και το Global Water Partnership – Mediterranean ανακοινώνουν αντιπλημμυρικό έργο στην πόλη των Τρικάλων με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation

Το έργο ενισχύει την κλιματική ανθεκτικότητα της πόλης και συμπληρώνει την ουσιαστική στήριξη της εταιρείας στην…