Κυκλική Μόδα και Καινοτομία: Το Έργο Refashion της Innovation Hive Στηρίζει τη Βιώσιμη Εξέλιξη στον Κόσμο της Μόδας

Αντιμετωπίζοντας τις ανακυπτόμενες περιβαλλοντικές προκλήσεις και ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για υπεύθυνες πρακτικές, η βιώσιμη μόδα έρχεται για να αλλάξει όχι μόνο τον τρόπο που βλέπουμε την ενδυση, αλλά και τον τρόπο που συνεισφέρουμε στην κοινωνία. Συμφωνα με το EARTH. ORG, 92 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων που σχετίζονται με τα ρούχα, απορρίπτονται κάθε χρόνο. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει μια τεράστια ποσότητα, αρκετή για να γεμίσει 2 φορές σχεδόν, το Empire State Building, ημερησίως, καθιστώντας έτσι την υιοθέτηση κυκλικών πρακτικών ακόμη πιο επιτακτική και αναγκαία.

Προωθώντας πρακτικές για ενα πιο φιλικα διακειμενο προς το περιβαλλον μελλον και ανάγοντας τη βιωσιμότητα στη μόδα σε καίρια ανάγκη στο σύγχρονο κόσμο, η Innovation Hive διοργάνωσε στις 30 Νοεμβρίου 2023 εκδήλωση για την προώθηση και υιοθέτηση ηθικών καταναλωτικών πρακτικών. Η εκδήλωση συγκέντρωσε φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχεδίου και Μόδας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Aegean College, καθώς και καθηγητές του αντίστοιχου κλάδου.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Παρουσίαση Χρυσή Τριανταφύλλου, Project Manager της Innovation Hive.

Το έργο Refashion αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την προώθηση της κυκλικής μόδας στην πράξη, με έμφαση σε τρία κύρια θέματα: πρώτες ύλες και υφάσματα, σχεδίαση και παραγωγή. Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του ” Οδηγού Καταναλωτή “, ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει τους καταναλωτές με την απαραίτητη γνώση για τη λήψη βιώσιμων αποφάσεων. Ταυτόχρονα συζητήθηκαν πρακτικά παραδείγματα εταιρειών που ενσωμάτωσαν επιτυχώς κυκλικές διαδικασίες στη λειτουργία τους, αποτελώντας πρότυπα για τη βιωσιμότητα στη βιομηχανία της μόδας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου οι συμμετέχοντες μοιραστηκαν τις απόψεις τους για την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της μόδας, στην πόλη της Λάρισας.

Κατεβάστε τον οδηγό καταναλωτή σήμερα ΔΩΡΕΑΝ!

Το έργο Refashion αντικατοπτρίζει τη σθεναρή δέσμευση της Innovation Hive στη δημιουργία μιας κοινωνίας που αντιλαμβάνεται την ουσιαστική σημασία υιοθέτησης υπευθυνων προς το περιβάλλον προσεγγίσεων, επιδιώκοντας τη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, ιδίως στον ανταγωνιστικό χώρο της μόδας. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεσε μια προσέγγιση που αναδεικνύει την ανάγκη για αλλαγή, όχι μόνο σε επίπεδο καταναλωτικής συμπεριφοράς, αλλά και παραγωγικών διαδικασιών και επιχειρηματικών πρακτικών.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ