Προεκλογική ομιλία στα Ανώγεια

Προεκλογική ομιλία στα Ανώγεια

Με αποσκευή το πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε την τετραήμερη περιοδεία του στην Κρήτη από τα Χανιά, τον νομό όπου το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το μικρότερο ποσοστό στις προηγούμενες διπλές εθνικές εκλογές. Το μοτίβο που ακολουθεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτό των μικρότερων συναπαντημάτων με πολίτες – ενώ μια πιο παραδοσιακού τύπου ομιλία ετοιμάζεται για σήμερα το βράδυ στα Ανώγεια. Από την Κρήτη ο Ανδρουλάκης θέλει να στείλει το μήνυμα πως η μάχη για τη δεύτερη θέση δεν έχει τελειώσει, παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν είναι οι καλύτερες δυνατές για τη Χαριλάου Τρικούπη. «Οσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και θα έχει την επόμενη ημέρα ο λαός ισχυρή σοβαρή αντιπολίτευση, αλλά και μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε κατά τη συζήτηση που είχε με πολίτες της πόλης στο εμπορικό κέντρο των Χανίων. Ο ίδιος περιέγραψε τις ευρωεκλογές ως μια «κρίσιμη» εκλογική αναμέτρηση, κάνοντας λόγο για την ανάγκη μιας «φωνής λογικής και προόδου» απέναντι «σε μια κυβέρνηση που κλιμακώνει την αλαζονεία της».

Ο Ανδρουλάκης περιέγραψε το δίλημμα των εκλογών και την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να γίνει δεύτερο κόμμα, γιατί στην κεντροαριστερή οπτική «όσο η ΝΔ δεν νιώθει μία σοβαρή πολιτική απειλή, τόσο (…) δεν θα έχει προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, την ακρίβεια. Για όλα θα υπάρχει η απάντηση του 41% και για αυτό ζητώ εδώ, από την Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, να υπάρξει ένα διπλό μήνυμα αποδοκιμασίας». Βάζοντας στο κάδρο της κάλπης τα σκάνδαλα, τα Τέμπη, την ακρίβεια και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την οποία η ΝΔ χαρακτηρίζει πετυχημένη. Σε παρόμοιο πλαίσιο της κυβερνητικής κριτικής, ο Ανδρουλάκης σχολίασε και τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, λέγοντας πως πρόκειται για «προσβλητική ενέργεια» και πως η ενδεδειγμένη για τον ίδιο κίνηση του έλληνα Πρωθυπουργού θα ήταν να πει «θα τα πούμε άλλη στιγμή» στον τούρκο πρόεδρο.

Μάχη για τη δεύτερη θέση

Η τελική εκλογική κατάταξη του κόμματος είναι, σε κάθε περίπτωση, το κύριο θέμα συζήτησης εντός των πασοκικών τειχών, ενώ σε δηλώσεις του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως «αν έρθουμε τρίτοι θα έχουμε θέμα» (Σκάι), αποδίδοντας το συμπέρασμα στον στόχο που έχει βάλει η Χαριλάου Τρικούπη για τη δεύτερη θέση. «Θεωρώ ότι θα είμαστε πολύ πιο πάνω από εκεί που μας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης. «Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα, διότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κόμματα τα οποία δίνουν πραγματικές απαντήσεις και κόμματα τα οποία δεν δίνουν».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μυστήρια του Λευκού Πύργου

Τα μυστήρια του Λευκού Πύργου

Καθοριστικής σημασίας τόσο για την (ανα)διαμόρφωση δυναμικών στη δεξιά πολυκατοικία, μεταξύ του… νεοδημοκρατικού ρετιρέ και των…