Έβρος: Διακινητής μετέφερε 17 μετανάστες με φορτηγάκι – Τον «τσάκωσε» η ΕΛΑΣ

Διακινητής ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 17 μετανάστες συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, στον Έβρο.

Ειδικότερα, ο διακινητής μεταναστών εντοπίστηκε ενώ κινούνταν με φορτηγό αυτοκίνητο στην Επαρχιακή Οδό Μικρού Δερείου-Μεγάλου Δερείου και κατά τον έλεγχο των αστυνομικών αρχών διαπιστώθηκε ότι πέραν της παράνομης διακίνησης μεταναστών στερείται και άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σημειώνεται ότι κατασχέθηκαν από την ΕΛΑΣ το εν λόγω όχημα, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ο δράστης και οδηγός του οχήματος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

Την προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Καβάλα: Διακινητές μεταναστών είχαν αυτοκίνητο-προπομπό για να αποφύγουν την ΕΛΑΣ

Στη σύλληψη πέντε ημεδαπών διακινητών μεταναστών προχώρησαν χθες Κυριακή 7 Οκτωβρίου το βράδυ στην Εγνατία οδό Ξάνθης-Καβάλας, αστυνομικοί του τμήματος Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι τρεις εκ των διακινητών εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο που λειτουργούσε ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο αυτοκίνητο.

Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός

Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν άλλοι δύο δράστες που μετέφεραν παράνομα στη χώρα έξι Σύρους μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τον έλεγχο των αστυνομικών διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος που λειτουργούσε ως προπομπός, στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ