Έβγαλαν 75.000 ευρώ διακινώντας την κάνναβη που καλλιεργούσαν

Ιδιαίτερα αποδοτική ήταν η διακίνηση ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης σε περιοχές της Χαλκιδικής για δυο Έλληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν με συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πολυγύρου που ανακάλυψαν και την χασισοφυτεία την οποία καλλιεργούσαν.

Αρχικά, εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο το μεσημέρι της Τρίτης και σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του σπιτιού του είχε εγκαταστήσει πλήρη εξοπλισμό για την εσωτερική καλλιέργεια κάνναβης και καλλιεργούσε 12 δενδρύλλια μέσα σε γλάστρες. Στον ίδιο χώρο, κατασχέθηκαν και οκτώ συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 402 γραμμαρίων.

Ακολούθησε η σύλληψη του δεύτερου δράστη, στο σπίτι του οποίου σε άλλη περιοχή της Χαλκιδικής βρέθηκαν πέντε συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 201 γραμμαρίων, δυο συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη βάρους 30,6 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και ένα κυνηγετικό όπλο.

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 75.190 ευρώ που προέρχονταν από την εμπορία ναρκωτικών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Ο σκύλος βρήκε ποσότητες κάνναβης

Χειροπέδες σε έναν 58χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά από έρευνα που έκαναν στο σπίτι του στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας με τη βοήθεια του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, το πρωί της Τρίτης. Σε μια αποθήκη στην αυλή της κατοικίας του, το εκπαιδευμένο τετράποδο ξετρύπωσε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 950,4 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 130,3 γραμμαρίων και σπόρους κάνναβης βάρους 190,6 γραμμαρίων. Ο 58χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ