Ηλεία: Φυτεία με 103 δενδρύλλια και 11 κιλά κάνναβης

Ένας εγκαταλελειμμένος ελαιώνας σε αγροτική περιοχή της Ηλείας που περιβάλλονταν από βάτα τα οποία προσέφεραν φυσική κάλυψη, έκρυβε τα παράνομα μυστικά τριών Ελλήνων που είχαν στήσει μια μεγάλη χασισοφυτεία, από την οποία είχαν τρυγήσει περισσότερα από 11 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου αξιοποίησαν τις πληροφορίες και τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ανακάλυψαν την χασισοφυτεία και βρήκαν 30 δενδρύλλια κάνναβης που είχαν τρυγηθεί πλήρως, αλλά και 83 τμήματα δενδρυλλίων με ριζικό σύστημα που είχαν ξεριζωθεί μετά την συγκομιδή τους. Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν δύο ειδικοί χώροι καλυμμένοι από καλαμιές, στους οποίους υπήρχαν σπάγκοι και σύρματα δεμένα σε κορμούς δέντρων για την αποξήρανση των φυτών.

Ως “εγκέφαλος” της χασισοκαλλιέργειας φέρεται ένας 60χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν δέκα κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στο σπίτι ενός 57χρονου σε περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε άλλο ένα κιλό και στο σπίτι ενός 60χρονου στο Βαρθολομιό μικροποσότητα βάρους 15 γραμμαρίων.

Hleia-xasisofyteia-kannabi
Συνολικά, κατασχέθηκαν 11 κιλά και 291 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, σε βάρος των τριών δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ