4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

Μια πρόσφατη τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος προσεγγίζει τα ταξίδια σαν μια ολιστική εμπειρία που περιλαμβάνει τόσο τα νέα μέρη που επισκεπτόμαστε όσο και τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουμε. Κατά κανόνα, η προσέγγιση αυτή στοιχίζει κάτι παραπάνω αλλά υπόσχεται και μια πιο εις βάθος εμπειρία που αξίζει τον κόπο.

Στο κείμενο που ακολουθεί σας προτείνουμε τέσσερα ξενοδοχεία που δεν είναι απλώς αξιοθέατα από μόνα τους αλλά αιχμαλωτίζουν αβίαστα το ύφος και την ιστορικότητα που έχουν τα ίδια τα μέρη στα οποία βρίσκονται.  

Royal Highland Hotel (Ινβερνές, Σκωτία)

Στο βόρειο τμήμα της Σκωτίας, είκοσι μόλις λεπτά από την πασίγνωστη λίμνη Λοχ Νες, βρίσκεται η πόλη Ινβερνές και το ιστορικό ξενοδοχείο Royal Highland Hotel που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό το 1856. Αποφεύγοντας τις εξαγορές των τεράστιων ομίλων και των δήθεν παραδόσεων του τόπου, το Royal Highland Hotel έχει διατηρήσει το ύφος και το χαρακτήρα του συνδυάζοντας την αριστοκρατική ατμόσφαιρα της βικτωριανής εποχής με τη μοντέρνα άνεση και – κυρίως – διατηρώντας με ευλάβεια της θέρμη της σκωτσέζικης φιλοξενίας.

Το ξενοδοχείο είναι το ιδανικό εφαλτήριο για να εξερευνήσετε το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής και να βυθιστείτε στους αστικούς θρύλους γύρω από τις θεάσεις και τα ανεξήγητα συμβάντα που αποδίδονται στη Νέσσι, το μυθικό τέρας που «ζει» στο βυθό της λίμνης Λοχ Νες και έχει γίνει αγαπημένο αντικείμενο επιστημονικών ερευνών και μυθοπλασίας. Η απόκοσμη και σχεδόν στοιχειωμένη ομορφιά του τοπίου θα αφήσει ακόμα και τους πιο φανατικούς ορθολογιστές με μια αίσθηση υπερφυσικής ανατριχίλας.

Ειδική μνεία στις πραγματικά λογικές τιμές του. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ξενοδοχεία που υπερηφανεύονται για την αισθητική και την ιστορία τους, η διαμονή στο Royal Highland Hotel δεν θα σας κοστίσει μια μικρή περιουσία.

Passalacqua (Λίμνη Κόμο, Ιταλία)

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το ξενοδοχείο που κατάφερε να αφήσει πίσω του τον τεράστιο ανταγωνισμό της βιομηχανίας της φιλοξενίας και να αναδειχθεί το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο για το 2023. Ο λόγος για το Passalaqua, το boutique θέρετρο των 24 δωματίων που απλώνεται στις όχθες της μαγευτικής λίμνης Κόμο και στεγάζεται σε μια υπερπολυτελή βίλα του 18ου αιώνα.

Οι κήποι που αγκαλιάζουν το Passalaqua θεωρούνται έργα τέχνης από μόνα τους ενώ η θέα της ηλιόλουστης λίμνης που περιστοιχίζεται από καταπράσινα βουνά κόβει την ανάσα. Όλο το τοπίο μοιάζει να έχει ζωντανέψει από τις σελίδες κάποιου μυθιστορήματος, με τα μοναδικά χρώματα της φύσης και την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια να συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό.

Παρά τις ιδιαίτερα τσουχτερές τιμές του, το Passalaqua έχει διθυραμβικές κριτικές στο διαδίκτυο και αποτελεί πόλο έλξης για νεόνυμφους.

Μεγάλη Βρετανία (Αθήνα, Ελλάδα)

Δεν χρειάζεται να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για να βρούμε πολυτελή ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα και πλούσια ιστορία. Στην καρδιά της Αθήνας, πάνω στην πλατεία Συντάγματος και κοιτώντας κατάματα την Ακρόπολη, βρίσκεται από το 1874 το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Τα δωμάτια και οι σουίτες με την μπαρόκ αισθητική και την αρμόζουσα βαριά και πλουσιοπάροχη ατμόσφαιρα δεν προσελκύουν μόνο ευκατάστατους τουρίστες αλλά και διάσημους καλλιτέχνες, εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και μέλη βασιλικών οικογενειών. Οι βεγγέρες και οι μεγαλοπρεπείς εορτασμοί που έχουν διοργανωθεί στις εντυπωσιακές σάλες του στο πέρασμα των δεκαετιών έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία της πόλης.

Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν, το κτίριο ήταν ένα από τα πρώτα κτίρια της ελληνικής πρωτεύουσας που απέκτησαν ηλεκτρικό ρεύμα το 1888, ενώ το 2003 υποβλήθηκε σε ριζική ανακαίνιση.

Le Bristol (Παρίσι, Γαλλία)

Φυσικά, όταν μιλάμε για στυλ και πολυτέλεια, το Παρίσι δεν μπορεί να λείπει από καμία λίστα. Παρότι τα υπέροχα ξενοδοχεία του ανέρχονται σε δεκάδες, εμείς επιλέξαμε το Le Bristol γιατί θεωρούμε ότι συμπυκνώνει όλη τη μαγεία και την κομψότητα της γαλλικής φινέτσας.

Από το 1925 που άνοιξε τις πόρτες του έγινε τόπος συνάντησης μοναδικών προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της διανόησης όπως η Coco Chanel, ο Pablo Picasso και ο Salvador Dali.

Ίσως το μοναδικό μείον του υπέροχου αυτού ξενοδοχείου είναι οι τσουχτερές τιμές του. Ακόμα, όμως, κι αν δεν κερδίσατε πρόσφατα κάποιο online τζάκποτ ή δεν σας φλερτάρει ένα Σαουδάραβας πρίγκιπας, αξίζει να μείνετε σε αυτό το μοναδικό κατάλυμα έστω και μια φορά στη ζωή σας. Στα πολλά συν της διαμονής στο Le Bristol συγκαταλέγεται και το σπα του ξενοδοχείου, το οποίο είναι απλά συγκλονιστικό, με τον δικό του κήπο, το άπλετο φυσικό φως και τις εξειδικευμένες θεραπείες, ενώ η κλειστή πισίνα με τις τοιχογραφίες στην ταράτσα του έκτου ορόφου είναι μια εμπειρία από μόνη της.

Σε απόσταση αναπνοής από την Αψίδα του Θριάμβου, την πλατεία Κονκόρντ και τον Πύργο του Άιφελ, το Le Bristol βρίσκεται στην καρδιάς της πολιτιστικής και εμπορικής κίνησης, εκεί ακριβώς που χτυπάει η καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ