Apple: Επαναγορά μετοχών 110 δισ. δολ. –

Apple: Τρέχει να προλάβει τις αλλαγές πριν την απαγόρευση των smartwatches της στις ΗΠΑ - Οικονομικός Ταχυδρόμος

Κατά 4% μειώθηκαν τα έσοδα της Apple τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, ξεπερνώντας οριακά τις προσδοκίες των αναλυτών για μεγαλύτερη πτώση, καθώς οι πωλήσεις στην Κίνα συνέχισαν να επιβραδύνονται.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Πέμπτη έσοδα 90,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με τις συναινετικές εκτιμήσεις 90,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Apple ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 110 δισ. δολ. και αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 4%.

Τα μειωμένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 1,53 δολάρια, σε σύγκριση με τις συναινετικές εκτιμήσεις για 1,50 δολάρια, καταγράφοντας πτώση από τα 1,52 δολάρια πέρυσι.

Τα έσοδα από υπηρεσίες – που περιλαμβάνουν το App Store, το Apple TV και το Apple Pay – παρουσίασαν για άλλη μια φορά ισχυρή ανάπτυξη, αυξημένα κατά 14% στα 23,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο 3% στις συναλλαγές εκτός ωραρίου. Μέχρι στιγμής φέτος, η μετοχή της έχει υποχωρήσει περίπου 7% με αποτέλεσμα η εταιρεία  να έχει χάσει ξανά τη θέση της ως η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο από τη Microsoft.

Η Αpple έχασε το στέμμα της στην Κίνα – Ποιες εταιρείες την ξεπέρασαν σε πωλήσεις

Δύσκολο ξεκίνημα

Η εταιρεία είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα της χρονιάς, με την ακύρωση του πολυετούς σχεδίου της για αυτοκίνητα, την αυξανόμενη πίεση από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των ΗΠΑ και την ΕΕ και την πτώση των πωλήσεων iPhone στην Κίνα.

Οι καθαρές πωλήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας ήταν 16,3 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, σε σύγκριση με 17,8 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Υπήρξαν προειδοποιητικά σημάδια για τις κινεζικές δραστηριότητές της. Μια έκθεση από την Counterpoint Research τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι οι πωλήσεις iPhone στη χώρα μειώθηκαν 19% σε ετήσια βάση τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ ο ερευνητής αγοράς International Data Corporation ανέφερε ότι η εταιρεία έχασε το προβάδισμά της στην παγκόσμια αγορά smartphone από τη Samsung, καθώς Κινέζοι αντίπαλοι όπως η Xiaomi και η Huawei σημείωσαν κέρδη καθώς η ευρύτερη αγορά ανέκαμψε.

Ο οικονομικός διευθυντής της Apple, Luca Maestri, δήλωσε στους Financial Times ότι οι πωλήσεις iPhone εξακολουθούν να είναι ισχυρές στην Κίνα, παρά το γεγονός ότι είναι «η πιο ανταγωνιστική αγορά smartphone στον κόσμο», με τον αριθμό των ενεργών συσκευών της Apple να βρίσκεται σε «υψηλό όλων των εποχών».

Η επαναγορά μετοχών 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων έδειξε ότι «αισθανόμαστε πολύ καλά για την κατάσταση της εταιρείας, [και] έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που επιφυλάσσουμε για τους πελάτες μας», είπε ο Maestri, προσθέτοντας ότι «ερχόταν μια πολύ κουραστική περίοδος» όσον αφορά τα νέα προϊόντα.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ