Ενδυναμώνοντας τους Επιχειρηματίες του Αύριο: Ενα Εργαστήρι Επιχειρηματικότητας απο την Innovation Hive

‘’H επιχειρηματικότητα δεν περιορίζεται στην αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης· περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων και γνώσεων που μπορούν να εφαρμοστούν, σε πολλές τις πτυχές της καθημερινότητάς μας’’.  Αυτή ήταν η φράση ‘’κλειδί’’, που αποτέλεσε τη βάση για τη διοργάνωση του R.E.Mind Workshop απο την Innovation Hive, με στόχο την ενδυνάμωση της νέας γενιάς επαγγελματιών.

Το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αποτέλεσε την αφορμή ώστε οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με το Μοντέλο Επιχειρηματικών Δεξιοτήτων και το R.E.Mind Training Notebook, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για την ενισχυση των ήπιων δεξιοτήτων των νέων, γνωστών και ως Soft skills.

Οι ήπιες δεξιότητες μεταφράζονται πιο απτά σε επικοινωνία, ομαδικό πνεύμα, επίλυση προβλημάτων και προσαρμοστικότητα και αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχούς επιχειρηματικότητας. Μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων και συζητήσεων, οι φοιτητές απέκτησαν μια βαθιά κατανόηση του πώς αυτές οι δεξιότητες συνδέονται με την επιχειρηματική νοοτροπία και με ποιές πρακτικές μπορούμε οι ίδιοι να υιοθετήσουμε για να  τις ενισχύσουμε.

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Το workshop επικεντρώθηκε ταυτόχρονα, στο σχεδιασμό προϊόντων, με τους συμμετέχοντες να μοιράζονται τις επιχειρηματικές τους ιδέες, προσπαθώντας να εντοπίσουν τις πιο αποτελεσματικές. Αυτό που ξεχώρισε στην όλη τη διαδικασία, ήταν το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των σπουδαστών. Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου, ήταν η υιοθέτηση μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας, μέσω της οποίας οι φοιτητές μπορούσαν να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και την αποτελεσματική επικοινωνία –  απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχημένη δόμηση οποιουδήποτε επιχειρηματικού εγχειρήματος.

Το R.E.Mind εναρμονισμένο με το Ευρωπαικό Πλαίσιο Ικανοτήτων (EntreComp) βοηθά στην ανάπτυξη μιας ευέλικτης επιχειρηματικής νοοτροπίας και στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των νέων στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Κανε και εσυ εγγραφή στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του R.E.Mind, ενίσχυσε τις ήπιες δεξιότητές σου και γίνε ανταγωνιστικοτερος στον κλάδο του επιχειρείν.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ