Ενδυνάμωση Νέων με Δεξιότητες Ψηφιακής και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – Ένα Διαδραστικό Workshop στις Εγκαταστάσεις της Innovation Hive

Γνωρίζεις τι είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα και ποιές είναι οι ψηφιακές δεξιότητες που χρειάζεσαι για να ξεχωρίσεις  στο χώρο του επιχειρείν;

Η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ή αλλιώς Social Entrepreneurship είναι μία ειδικότερη μορφή επιχειρηματικότητας με κοινωνικό όφελος, που αποσκοπεί στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, όπως είναι η εκπαίδευση και η προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών.

Για να επιτύχει όμως κάποιος σε αυτόν τον τομέα, και να εκπληρώσει τους επιχειρηματικούς του στόχους, είναι απαραίτητο να διαθέτει δεξιότητες που να του επιτρέπουν την αποτελεσματική αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών. Το Digital Social Entrepreneurs (DISYOU) αναγνωρίζει τη δύναμη της τεχνολογίας, και έρχεται να συνδυάσει τα δύο πεδία, κοινωνική επιχειρηματικότητα και ψηφιοποίηση, δημιουργώντας μια καινοτόμα προσέγγιση για τους νέους, που θα τους βοηθήσει να χρησιμοποιήσουν εξυπνες στρατηγικές και τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μέσα στις επιχειρήσεις τους.

Έρευνα ωστόσο που πραγματοποιήθηκε σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντόπισε κενά σε δεξιότητες που αφορούν τόσο σε θέματα ψηφιοποίησης, όσο και σε θέματα επιχειρηματικότητας,  στρατηγικών χρηματοδότησης, ψηφιακού μάρκετινγκ και διαχείρισης ομάδων. Το (DISYOU) λοιπόν, επικεντρώθηκε στη δημιουργία εκπαιδευτικών πόρων για την ενίσχυση των παραπάνω δεξιοτήτων και την αντιμετώπιση αυτών των κενών.

Σε απάντηση σε αυτά τα κενά, η Innovation Hive θέλοντας να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της καινοτομίας και των θετικών αλλαγών στην κοινωνία, διοργάνωσε ένα εργαστήριο επιχειρηματικότητας. Μέσω του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία και εφαρμόζοντας στρατηγικές marketing. Η διαδικασία, ενθάρρυνε τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της ψηφιακής καινοτομίας.

Η νικήτρια ομάδα του Workshop

Ακολούθησέ μας σε Instagram & Facebook, μάθε περισσότερα για τις δράσεις μας και γίνε πιο ανταγωνιστικός στην αγορα εργασίας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ