Γεροβασίλη για ερωτηματολόγιο Κασσελάκη: «Σύγκληση οργάνων πριν πάμε σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος»

Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά με δήλωσή της η Ολγα Γεροβασίλη

Την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου, ζητά με δήλωσή της η βουλευτής του κόμματος, Ολγα Γεροβασίλη μετά την πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος «για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του», όπως η ίδια αναφέρει.

Μάλιστα η πρώην υπουργός σημειώνει ότι παίρνει αυτή την πρωτοβουλία σε αυτή τη χρονική συγκυρία «πριν δηλαδή αυτό (σ.σ. το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ) εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου», όπως αναφέρει.

«Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος», επισημαίνει η κ. Γεροβασίλη στην ανάρτησή της.

«Θα περίμενα, επομένως, από τον πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω», τονίζει σε άλλο σημείο της δήλωσής της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Στέφανος Κασσελάκης κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ερωτηματολόγιο στην πλατφόρμα iSYRIZA προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στο οποίο περιλαμβάνονταν ερωτήσεις αναφορικά με τον πολιτικό προσανατολισμό, την ονομασία και το λογότυπο του κόμματος.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ