Βόλος: Επίσκεψη Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε σχολεία της Καρδίτσας

3

Πρόσφατα, στελέχη του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επισκέφθηκαν το 4ο Νηπιαγωγείο και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του 4ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας, κυρίου Σεραφείμ Νούκα.

Οι καθηγήτριες του Ινστιτούτου, Καθ. Wang Xiaohong, Καθ. Chen Yusong, κυρία Huang Yuyan και η κυρία Qu Jiaying ντυμένες με παραδοσιακές στολές της δυναστείας των Μινγκ, με πολύ χαμόγελο και ευρηματικότητα, έκαναν μια ευχάριστη και δια δραστική παρουσίαση στους μαθητές και στις μαθήτριες του νηπιαγωγείου αλλά και αμέσως μετά των Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν την μακρινή Κίνα, μέσα από τις παραδόσεις τα έθιμα και τα ζωάκια που ζουν εκεί. Τα παιδιά με τον πηγαίο τους χαρακτήρα συμμετείχαν με ενδιαφέρον στην παρουσίαση.

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με χειροτεχνίες, οπού οι μικρές μαθήτριες και οι μικροί μαθητές κατασκεύασαν με την βοήθεια των δασκάλων τους, τα παραδοσιακά κόκκινα κινεζικά φαναράκια της γιορτής των φαναριών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στα δύο σχολεία τα στελέχη του Ινστιτούτου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νομού Καρδίτσας, τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κ. Γκόλτσο, και τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου κύριο Θωμά Τσίτο.

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Σύμβουλο Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών Καρδίτσας & επιλεγμένων σχολικών μονάδων Λάρισας κυρία Δήμητρα Κωτσιοπούλου, τον Διευθυντή του 4ου Νηπιαγωγείου, κύριο Σεραφείμ Νούκα και τις/ους εκπαιδευτικούς του 4ου Νηπιαγωγείου Καρδίτσας για τις δυνατότητες μελλοντικής συνεργασίας του Ινστιτούτου Κομφούκιος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με τα δώρα των μικρών μαθητών και μαθητριών του νηπιαγωγείου να ξεχωρίζουν για την ευρηματικότητά τους και την πρωτοτυπία τους.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ