Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων | in.gr

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων | in.gr

Στην Αγγλία εμφανίστηκε ένας γητευτής ονείρων. Λες και μαθαίνει τα όνειρα να περπατούν απαλά, εντελώς αθόρυβα. Δεν ενοχλούν κανέναν, κυρίως δε φροντίζουν να μη ξυπνήσουν την ίδια την πραγματικότητα. Τα όνειρα, όμως, έχουν φτερά. Πετάνε. Ταξιδεύουν και φτάνουν έως τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Αυτό κάνει ο γητευτής των ονείρων, ο Ολυμπιακός.

Και οι ποδοσφαιριστές του, μαζί με τον καλό Μεντιλίμπαρ, τον τόσο ικανό προπονητή, τι κάνουν λέτε; Κοιτούν ψηλά. Αλλά όχι…Δεν είναι η κατεύθυνση των ματιών τους. Η δίψα της ψυχής κάνει τους πάντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο να κοιτούν ψηλά. Το θέλουν. Το πιστεύουν.

Νιώθουν πως μπορούν και εδώ ισχύσει στον απόλυτο βαθμό το «φτερά στα ποδάρια, καρδιά μες στα στήθια, που δώσαν θριάμβους σαν παραμύθια…»!

Μέσα τους οι παίκτες του Ολυμπιακού ένιωσαν πως έγινε μια αθόρυβη έκρηξη! Οι ατυχίες και οι πίκρες ετών, αυτό το «παραλίγο πρόκριση», μονομιάς εξαφαλίστηκε. Το 4-2 επί της πανίσχυρης Αστον Βίλα στην Αγγλία, έδειξε στους πάντες πόσο μια ομάδα με πλήρη ηρεμία, διοίκηση που λαμβάνει στο κρίσιμο σημείο καίριες εποφάσεις , μια ομάδα με ξεκάθαρη στόχευση έχει την ικανότητα να επιβάλλει τον δικό της νόμο. Ο Ολυμπιακός έκανε τη δική του επανάσταση στο ποδόσφαιρο. Εδειξε τον άλλο δρόμο που μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν οι ελληνικές ομάδες. Όχι παίζοντας κάτω από τη σέντρα, όχι εφαρμόζοντας τακτική …κλεφτοπόλεμου να «κλέψουμε τη μπάλα και να βγούμε στην κόντρα», αλλά πιέζοντας στα όρια της αντίπαλης περιοχής και διεκδικώντας κάθε κατοχή και κάθε πιθανότητα να φτιάξουν ευκαιρία. Το πρεστίζ ανέβηκε. Η νοοτροπία μπολιάστηκε με αυτοπεποίθηση. Τίποτα πλέον δεν είναι απαγορευτικό.

Πότε παίζει ξανά ο Ολυμπιακός; Το ερώτημα αυτό μοιάζει να απασχολεί αρκετούς. Γιατί κάποια ποδοσφαιρικά απογεύματα μοιάζουν πλέον …άδεια όταν δεν αγωνίζονται οι Ερυθρόλευκοι, όταν δεν δίνουν μια παράσταση όπως αυτή στην έδρα της Αστον Βίλα. Όχι, η ρεβάνς στο Γ. Καραϊσκάκης δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολη υπόθεση. Τουναντίον, όλοι καλούνται να διαφυλάξουν το υπέρ τους 4-2, έχοντας όμως κατά νου όχι με αντίληψη αμυντική ή παθητική, αλλά κυρίως με στόχο να κλείσουν ξανά τους Αγγλους στην περιοχή τους και να κυριαρχήσουν τόσο στον ψυχολογικό τομέα όσο και σε αυτόν των φυσικών δυνάμεων. Και όταν οι Ελληνες υπερτερούν εδώ των Βρετανών, πάει να πει πως κάτι εξαιρετικό γίνεται στο προπονητήριο του Ρέντη.

Η νύχτα…

Η σκέψη…

Το όνειρο…

Όλα αυτά μπλεγμένα με την πραγματικότητα. Όλα τα συνάντησε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Η ψυχή των φίλων της ομάδας, ευγνωμονεί όλους όσοι τους χάρισαν στιγμές μοναδικές. Που ίσως επαναληφθούν σε μία εβδομάδα από τώρα. Είπαμε…

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα οι πρώτοι Έλληνες από τη Γάζα

Page not found | in.gr

in.gr | Ταυτότητα Διαχειριστής – Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη Ιδιοκτησία – Δικαιούχος…