Η Innovation Hive για το Ψηφιακό Ευ Ζην στους χώρους εργασίας – Ο ρόλος του Digital Wellness Manager

Το technostress, μια απο τις σκοτεινές πτυχές της τεχνολογικής εξέλιξης, αναδεικνύεται ως κρίσιμος παράγοντας για την εισαγωγή της έννοιας της ψηφιακής ευημερίας στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Ως technostress ορίζεται, το άγχος που προκαλείται στους χρήστες της ΤΠΕ (Τεχνολογία  Πληροφοριών και Επικοινωνιών) όταν δεν είναι σε θέση να τη χρησιμοποιήσουν με υγιή και παραγωγικό τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, η έννοια του ψηφιακού ευ ζην των εργαζομένων, εστιάζει όχι μόνο στη χρήση τεχνολογικών εργαλείων, αλλά και στη φυσική και ψυχολογική τους ευεξία στον εργασιακό τους χώρο.

Σε αυτόν τον απόηχο, το ευρωπαϊκό έργο, το DigiWell με συνεργάτες από οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες -Γαλλία,  Κύπρος, Ισπανία, Φιλανδία,  Ιταλία, Δανία, και Βουλγαρία- έχει αναλάβει την προώθηση της ψηφιακής ευημερίας στους σύγχρονους χώρους εργασίας μέσω της προώθησης του Digital Wellness Manager υπεύθυνου για τη καλλιέργεια ενός ψηφιακά ευνοϊκού περιβάλλοντος στους χώρους εργασίας. Σκοπός του έργου είναι ταυτόχρονα η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των διαχειριστών και των επαγγελματιών του ανθρώπινου δυναμικού πολυεπίπεδα.

Στους φιλόδοξους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας συμπεριλαμβάνεται, το Mapping of digital wellbeing, μια έκθεση που στοχεύει στην αναδειξη των βασικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται για έναν διαχειριστή ψηφιακής ευημερίας. Στη συνέχεια, προβλέπεται η ανάπτυξη του προηγμένου μοντέλου DigiWell qualification VET training model, ένα καινοτόμο πιστοποιημένο μοντέλο κατάρτισης για την ψηφιακή ευημερία ΚΕΚ με βάση το πλαίσιο EQF (European Qualifications Framework). Αυτό θα περιλαμβάνει και το Εγχειρίδιο για την επιμόρφωση εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. HR Managers, Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Διοικητικά Στελέχη μπορούν να αξιοποιήσουν εντελώς δωρεάν τα εργαλεία μας, για την αποτελεσματική διαχείριση της ψηφιακής ευημερίας στις εταιρείες τους.

Με γνώμονα την προώθηση αυτης της καινοτόμου πρακτικής στους σύγχρονους χώρους εργασίας, η Innovation Hive  έχει αναλάβει την ανάπτυξη μιας διαδραστικής και πολλα υποσχομενης εκπαιδευτικής εφαρμογής, που αποτυπώνεται με τη μορφή του παιχνιδιού DigiWell App. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την προώθηση της ψηφιακής ευημερίας στον χώρο εργασίας, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων.

Με αντίστοιχες πρωτοβουλίες επικεντρωνόμαστε στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ευημερία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ