Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Το VAR γλίτωσε τους Χωριάτες από την ήττα, λίγες ημέρες πριν τη μάχη με τον Ολυμπιακό

Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2: Το VAR γλίτωσε τους Χωριάτες από την ήττα, λίγες ημέρες πριν τη μάχη με τον Ολυμπιακό

Την ευκαιρία να ξεφύγει με εννιά βαθμούς, έστω και με τρία ματς παραπάνω, από την πέμπτη Τότεναμ έχασε η Άστον Βίλα που για την 35η αγωνιστική της Premier League ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Τσέλσι στο «Villa Park».

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ισοφαρίστηκε στο δεύτερο όπου κινδύνεψε και με την ολική ανατροπή από τους «μπλε», με το VAR να ακυρώνει γκολ της Τσέλσι στο 90+5′.

Αμυντικές αδυναμίες έδειξε η Άστον Βίλα, λίγες ημέρες πριν την πρώτη μάχη με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Πέρα από το αρνητικό αποτέλεσμα λίγες μέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό για το Conference League κόντρα στον Ολυμπιακό, η Βίλα έχασε και δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές με τραυματισμό. Τον Τίλεμανς με πρόβλημα στον προσαγωγό και τον Μαρτίνες με πρόβλημα στο γόνατο, με τον Αργεντινό βέβαια να είναι έτσι κι αλλιώς εκτός από το πρώτο ματς με τους Πειραιώτες λόγω καρτών.

Tο ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Βίλα αφού μόλις στο 4’ άνοιξε το σκορ όταν από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Κουκουρέγια έβαλε αυτογκόλ σε προσπάθεια του ΜακΓκίν και έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 8’ ο Ντιν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε κι έχασε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Στο 16’ η Τσέλσι σκόραρε με τον Τζάκσον, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του σκόρερ.

Στα μέσα του πρώτου μέρους ο Τίλεμανς αποχώρησε με πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό και στο 34’ ο Τζάκσον είχε δοκάρι για την Τσέλσι με κεφαλιά από σέντρα του Κουκουρέγια. Η Βίλα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ουότκινς για το 2-0 στο 38’ και τελικά αυτό ήρθε τέσσερα λεπτά μετά με υπέροχο πλασέ του Ρότζερς.

Στην ανάπαυλα η Βίλα έχασε με πρόβλημα στο γόνατο και τον Μαρτίνς ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιζε στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό λόγω τιμωρίας. Η Τσέλσι πατούσε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και μείωσε στο 62’ σε 2-1 με άψογο τελείωμα του Μαντουέκε.

Ο ίδιος είχε ευκαιρία για την ισοφάριση δέκα λεπτά μετά, αλλά ο Όλσεν κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 73’ η Άστον Βίλα απείλησε με τον Μπέιλι, στην πρώτη της καλή στιγμή μετά από ώρα. Στο 81’ ήρθε η ισοφάριση για την Τσέλσι με απίθανο σουτ του Γκάλαχερ και στη συνέχεια το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά.

Στο 88’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το τρίτο γκολ με τον Ουότκινς που σούταρε άουτ από καλή θέση και στο 90+4′ η Τσέλσι έχασε τεράστια ευκαιρία με τετ α τετ του Πάλμερ, ο οποίος νικήθηκε από τον Όλσεν. Οι «μπλε» κέρδισαν κόρνερ στη συνέχεια και ο Όλσεν έχασε την μπάλα από τα χέρια του από κεφαλιά του Ντισασί, με την Τσέλσι να πανηγυρίζει το 2-3. Το VAR όμως ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ και το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε αφού στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ντουράν έστειλε την μπάλα μόλις άουτ μετά από κόρνερ.

Άστον Βίλα: Μαρτίνες (46’ Όλσεν), Ντιν, Πάου Τόρες, Κονσά, Κας, ΜακΓκίν, Τίλεμανς (27’ Ντιαμπί, 83’ Ντουράν), Μπέιλι (75’ Αϊρογκμπέναμ), Ντόουγκλας Λουίζ (75’ Ντιέγκο Κάρλος), Ρότζερς, Γουότκινς

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Κουκουρέγια, Τιάγκο Σίλβα (90+3′ Ντισασί), Τσαλομπα, Μπαντιασίλ, Γκάλαχερ, Καϊσέδο, Πάλμερ, Μούντρικ, Μαντουεκέ, Τζάκσον.

Τα αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής

Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 2-2 (43′ Μπόουεν, 77′ Αντόνιο/ 48′ Ρόμπερτσον, 65′ αυτ. Ογκμπόνα)
Γουλβς – Λούτον 2-1 (39′ Χουάνγκ, 50′ Τοτί / 80′ Μόρις)
Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 1-1 (52′ Μουνίζ / 87′ Σλουπ)
Νιούκαστλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-1 (26′, 61′ πέν. Ίσακ, 54′ Γκιμαράες, 65′ αυτ. Όσμπορν, 72′ Γουίλσον / 5′ Αχμέντχοτζιτς)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι 1-1 (79′ Άντονι / 87′ πέν. Αμντουνί)
Έβερτον – Μπρέντφορντ 1-0 (60′ Γκέιγ)
Άστον Βίλα – Τσέλσι 2-2 (4′ αυτ. Κουκουρέγια, 42′ Ρότζερς / 63′ Μαντουέκε, 81′ Γκάλαχερ)
28/04 16:00 Μπόρνμουθ – Μπράιτον
28/04 16:00 Τότεναμ – Άρσεναλ
28/04 18:30 Νότιγχαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ