Πώς να αποτρέψετε τον σκύλο σας από το μάσημα ηλεκτρικών καλωδίων

Πόσες φορές δεν έχετε πιάσει τον αγαπημένο σας σκύλο να μασάει διάφορα καλώδια του σπιτιού; Πολλές θα απαντήστε και θα λέτε αλήθεια. Γιατί όμως οι σκύλοι μας μασάνε ό,τι βρουν; Και γιατί έχουν μια εμμονή με τα καλώδια;

Πριν ασχοληθούμε με το πώς να σταματήσετε τον σκύλο σας από το να μασάει καλώδια είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί του αρέσει να τα μασάει.

Ανάλογα με το στάδιο της ζωής του, υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για το μάσημα. Τα κουτάβια το κάνουν για να ανακουφιστούν από τον πόνο της οδοντοφυΐας. Τα ενήλικα σκυλιά μασάνε για να διατηρήσουν το σαγόνι τους ισχυρό και τα δόντια και τα ούλα υγιή.

Το μάσημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από την πλήξη, την απογοήτευση και το άγχος. Θα δείτε ότι το κάνουν αυτό περισσότερο όταν μένουν πολλές ώρες μόνα στο σπίτι.

Τρόποι για να αποτρέψετε τον σκύλο σας από το μάσημα ηλεκτρικών καλωδίων

Υπάρχουν διάφορες τακτικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να κρατήσετε τον σκύλο σας μακριά από τα καλώδια ρεύματος.

-Κρύψτε τα καλώδια ρεύματος

-Βάλτε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους φορτιστές πίσω από τα έπιπλα. Βάλτε τα γύρω από τις πόρτες. Αποθηκεύστε τα σε ειδικά κουτιά διαχείρισης καλωδίων. Χρησιμοποιήστε δεματικά καλωδίων και άγκιστρα για να τα κρατάτε μακριά από τα δάπεδα και στο ίδιο επίπεδο με τους τοίχους.

Αποκλείστε την πρόσβαση σε αυτά

Μπορεί να έχετε καλώδια για τα οποία τρελαίνεται ο σκύλος σας και τα οποία δεν μπορείτε να κρύψετε. Υπάρχουν μερικές τακτικές αποκλεισμού που μπορείτε να δοκιμάσετε όταν δεν είστε στο σπίτι:

-Κλείστε την πόρτα του δωματίου με τα καλώδια που αρέσουν τόσο πολύ στον σκύλο σας.

-Τοποθετήστε μια πύλη-πόρτα για κατοικίδια ζώα. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά ψηλή, ώστε ο σκύλος σας να μην μπορεί να πηδήξει από πάνω της!

-Ψεκάστε αποτρεπτικά γεύσης στα καλώδια

-Εφαρμόστε σπρέι πικρής ή πικάντικης-καυτής γεύσης στα καλώδια για να τα κάνετε μη ελκυστικά στα σκυλιά. Ίσως είναι καλή ιδέα να δοκιμάσετε πρώτα την αντίδραση του σκύλου σας. Το WebMD εξηγεί ότι ορισμένα σκυλιά αηδιάζουν εντελώς από τις γεύσεις, ενώ άλλα καταβροχθίζουν αυτές τις γεύσεις.

Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας να τα αφήνει

Η εντολή “άφησέ το” είναι χρήσιμη, ισχυρή και ευέλικτη. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε κινούμενα όσο και σε μη κινούμενα αντικείμενα είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. Διδάξτε στον σκύλο σας το “άφησέ το” για να αποτρέψετε το ενδιαφέρον του για τα καλώδια ρεύματος.

Παρακολουθήστε και ανακατευθύνετε το ενδιαφέρον του σκύλου σας

Εάν ο σκύλος σας είναι οπαδός ενός καλωδίου ρεύματος που δεν μπορείτε να μετακινήσετε, προσπαθήστε να αποσπάσετε την προσοχή του. Επιβλέπετε αρχικά και ξαφνικά τον βλέπετε να μασουλάει το καλώδιο. Δώστε του αμέσως μια δελεαστική εναλλακτική λύση.

Δώστε στον σκύλο σας επιλογές μάσησης

Στο ίδιο μήκος κύματος της ανακατεύθυνσης του ενδιαφέροντος του σκύλου σας για τα καλώδια ρεύματος, σας συμβουλεύουμε να παρουσιάσετε στον σκύλο σας μερικές διαφορετικές επιλογές για την ψυχαγωγία του.

Δοκιμάστε διαδραστικά παιχνίδια. Μπορείτε να γεμίσετε πολλά από αυτά με λιχουδιές ή φυστικοβούτυρο, κάτι που είναι ό,τι καλύτερο για τον σκύλο σας. Προσέξτε μόνο τα παιχνίδια που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο πνιγμού, όπως τα βελούδινα με γέμιση και τσίχλες.

Πηγή: topetmou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ