Monty και Molly: τα γατάκια με τη χρωμοσωμική ανωμαλία που έχουν ξεσηκώσει το διαδίκτυο

Αυτό που κάνει τη φύση μαγική είναι η ποικιλία των πλασμάτων της.

Κανένα δεν είναι ίδιο με το άλλο. Κάθε ιδιαιτερότητα κάνει τον καθένα από εμάς μοναδικό και αναντικατάστατο. Ο Monty και η Molly είναι δύο απίθανες γάτες με μια πάθηση αντίστοιχη με την τρισωμία 21 στους ανθρώπους. Η Δανή κηδεμόνας τους Fenjah (@monty_happiness και @molly_happiness) την αποκαλεί “σύνδρομο Down των γατών” παρότι, όπως διευκρινίζει, τα ζώα δεν μπορούν να έχουν σύνδρομο Down. Ο Monty υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο ενώ η Molly διασώθηκε “από ένα απαίσιο σπίτι” όπου την παραμελούσαν.

Η Fenjah δεν χάνει ευκαιρία να μας θυμίσει ότι η εμφάνιση δεν έχει καμία σημασία. Ο Monty και η Molly δεν μοιάζουν με τα υπόλοιπα γατάκια, αλλά ζουν γεμάτα φροντίδα και αγάπη, την οποία ανταποδίδουν με μια ιδιαίτερη γενναιοδωρία τους στα γουργουρητά. Μάλιστα, ο Monty είναι κωφός, έχει διαβήτη, επιληψία, και ουρεί στον ύπνο του. Η Fenja, όμως, ξέρει πως δεν θα άλλαζε τίποτα, και ενθαρρύνει τους/τις ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υιοθετήσουν “με την καρδιά και όχι με τα μάτια”.

Ο Monty έχει ανάγκη από ιδιαίτερη φροντίδα για την υγεία του. Κάθε μέρα στις 7 το πρωί, η Fenjah μετρά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα του, και του δίνει το πρωινό του μαζί με ινσουλίνη. Το ίδιο συμβαίνει με τα τρία επόμενα γεύματα της ημέρας. Ακόμα, ο Monty παίρνει φάρμακα για την επιληψία και κοιμάται πάνω σε πάνες.

Με τις καθημερινές αναρτήσεις της, η Fenjah δίνει κουράγιο σε όλους τους γατοκηδεμόνες που καλούνται να αντιμετωπίσουν το άγχος, την αβεβαιότητα, και συχνά την ανακούφιση που συνοδεύουν μια διάγνωση της γάτας τους. Με διαρκείς ενημερώσεις για τα επίπεδα σακχάρου του Monty, και για τον αριθμό των ημερών που έχουν περάσει χωρίς ούτε μία επιληπτική κρίση, η μαμά των δύο υπέροχων γατιών μοιράζεται μαζί μας την ιδιαίτερη – αλλά όχι σπάνια – καθημερινότητά της μαζί τους, και μας θυμίζει ότι ένα γατάκι με αναπηρία ή με κάποια πάθηση μπορεί να ζήσει μια γεμάτη και ξένοιαστη ζωή, αρκεί κάποιος να του ανοίξει την αγκαλιά του και να το καλωσορίσει στο σπίτι του.

Πηγή: topetmou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ