Microsoft: Πιο κοντά στην εξαγορά της Activision Blizzard μετά τη συμφωνία για το Call of Duty

Microsoft: To Call of Duty πάει στο Nintendo

Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς της Activision Blizzard έναντι 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται η Microsoft με την ανακοίνωση την Κυριακή ότι η μεγάλη ανταγωνίστρια Sony έδωσε την άδεια για παιχνίδι Call of Duty, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η συμφωνία επί της ουσίας σηματοδοτεί μια εκεχειρία μεταξύ των δύο κολοσσών ηλεκτρονικών παιχνιδιών μετά από μια τρομακτική μάχη 18 μηνών, κατά την οποία η ιαπωνική εταιρεία είχε γίνει ο μεγαλύτερος αντίπαλος της εξαγοράς.

Και ακολουθεί μια σειρά δικαστικών νικών της Microsoft και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού την περασμένη εβδομάδα, που ανοίγουν το δρόμο για ένα deal που αναμένεται να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών.

Όπως υπογραμμίζουν οι Financial Times, η συμφωνία της Κυριακής φάνηκε να επιλύει το μεγαλύτερο παράπονο της Sony σχετικά με την εξαγορά, το οποίο είπε ότι θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό δίνοντας στη Microsoft την εξουσία να έχει το Call of Duty αποκλειστικά στη δική της κονσόλα παιχνιδιών Xbox και σε άλλες υπηρεσίες. Η συμφωνία του Σαββατοκύριακου ακολούθησε την αποτυχία αργά την Παρασκευή μιας τελευταίας νομικής προσπάθειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να αποτρέψουν το κλείσιμο της συμφωνίας.

Πολυετείς συμφωνίες

Ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος παιχνιδιών Xbox της Microsoft, δήλωσε στο Twitter ότι οι εταιρείες υπέγραψαν «μια δεσμευτική συμφωνία για να διατηρήσουν το Call of Duty στο PlayStation μετά την εξαγορά».

Η Sony επιβεβαίωσε αργότερα τη νέα άδεια, αν και οι δύο πλευρές αρνήθηκαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η Microsoft έχει ήδη υπογράψει 10ετείς άδειες για παιχνίδια της Activision με ορισμένες άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Nintendo, μια ασυνήθιστα μεγάλη περίοδος που ισχυρίζεται ότι αποδεικνύει την πρόθεσή της να συνεχίσει να κάνει τα παιχνίδια της Activision ευρέως διαθέσιμα.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ