Απόβαση χιλιάδων Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

Απόβαση χιλιάδων Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά

Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Πάνω από είκοσι χιλιάδες υπολογίζεται πως είναι οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέφτηκαν πέντε νησιά του Αιγαίου- Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σάμο και Κω- κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ραμαζανιού. Πρόκειται για αύξηση 20% σε σύγκριση με πέρσι.

Όπως καταγράφουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, 3.800 Τούρκοι ταξιδιώτες επισκέφθηκαν τη Λέσβο, από μόλις 390 πριν από ένα χρόνο, ενώ ο αριθμός των Τούρκων που επισκέφθηκαν τη Χίο αυξήθηκε από 2.716 σε 4.993 ταξιδιώτες.

Σχεδόν 6.000 Τούρκοι τουρίστες ταξίδεψαν στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των διακοπών του Ραμαζανιού, από 2.320 έναν χρόνο νωρίτερα. Η Σάμος και η Κως υποδέχτηκαν 2.851 και 3.300 Τούρκους τουρίστες, αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως στις αρχές Απριλίου του περασμένου έτους, περίπου 5.969 Τούρκοι επισκέφτηκαν αυτά τα πέντε ελληνικά νησιά. Όπως μάλιστα αναφέρουν στελέχη από την Ένωση Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), το ενδιαφέρον των Τούρκων τουριστών για τα ελληνικά νησιά είναι πιθανό να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Προσθέτουν πως εξαιτίας τους πληθωρισμού, οι διακοπές στην Τουρκία έχουν γίνει ακριβότερες, σε αντίθεση με τα ελληνικά νησιά που έχουν γίνει πιο προσιτά για τους Τούρκους παραθεριστές.

“Τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα πλοία στα νησιά έχουν γεμίσει με Τούρκους επισκέπτες από την πρώτη μέρα των διακοπών” όπως αναφέρουν Τούρκοι tour operators. “Η Ρόδος, στην οποία μπορεί κανείς να φτάσει με πλοίο μιας ώρας, έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά” υπογραμμίζουν. Είναι δε χαρακτηριστικό πως οι τουριστικές επιχειρήσεις στα παραπάνω νησιά άνοιξαν πολύ νωρίτερα φέτος, αναμένοντας τους τουρίστες από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Μαρτίου ξεκίνησε η πρώτη φάση θεώρησης εισόδου (visa express ) επτά ημερών, στους Τούρκους επισκέπτες, η οποία περιλαμβάνει καταρχήν πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που έχουν ήδη εγκατεστημένες υποδομές. Η χορήγηση της visa express θα μπορεί να εκδίδεται όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αφορά στα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο, Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ