ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη βουτιά στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο

ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη βουτιά στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο

Μεγάλη βουτιά πωλήσεων στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με βασικές κατηγορίες όπως τα πολυκαστήματα, τα τρόφιμα-ποτά-καπνός,   τα βιβλία – χαρτικά,  αλλά και τα καύσιμα – λιπαντικά  να πρωταγωνιστούν στην πτώση.  Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο γενικός δείκτης όγκου πωλήσεων στο λιανεμπόριο παρουσίασε πτώση 9,8% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.  Ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών ( σε σταθερές τιμές) τον ίδιο μήνα μειώθηκε 3,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

Η μεγαλύτερη πτώση κατά 20,3% στον δείκτη του όγκου των πωλήσεων τον Φεβρουάριο σημειώθηκε στα πολυκαταστήματα,  ενώ τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση κατά 15,3% εμφάνισαν τα καταστήματα βιβλίων-χαρτικών-λοιπών ειδών με πτώση 15,3%, και ακολουθούν τα πρατήρια καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτων με μείωση 9,7%, τα καταστήματα τροφίμων –  ποτών-  καπνού με πτώση 8%, τα έπιπλα- ηλεκτρικά- είδη εξοπλισμού με  πτώση 6,4%, τα μεγάλα καστήματα τροφίμων με μείωση 6% και τα φαρμακεία με υποχώρηση 4,5%. Στην ένδυση-υπόδηση ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε 0,9%

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: 

– Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 3,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 αύξηση 3,7%. 

– Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 9,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023 και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 αύξηση 3,9%. 

– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 παρουσίασε αύξηση 0,7%. 

– Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 3,8%. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ