Οι παραιτήσεις Μπρατάκου – Παπασταύρου φέρνουν “εσωτερική αναδιάταξη” στο…

Κυβερνητικές πηγές για ομιλία Κ. Μητοστάκη σε συνέδριο στο Λονδίνο:...

Σε εσωτερική αναδιάταξη προχωρεί το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο των παραιτήσεων των κυρίων Παπασταύρου και Μπρατάκου. 

Από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι οι πρώην υπουργοί ανέλαβαν με θάρρος την ευθύνη των πράξεων τους και παραιτήθηκαν. Παράλληλα, προσθέτουν ότι αυτό δεν ακυρώνει την προσφορά τους και την προσωπική τους σχέση με τον πρωθυπουργό και υπενθυμίζουν πως ο κ. Μπρατάκος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις εκλογικές επιτυχίες της Νέας Δημοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η παρουσία των δύο πρώην υπουργών σε μία κοινωνική εκδήλωση έστελνε λάθος μήνυμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ενδεχόμενο ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος. Όσον αφορά στο όνομα του κ. Μυλωνάκη, που ακούστηκε για τη θέση του κ. Μπρατάκου, παραμένει Γενικός Γραμματέας της Βουλής. 

Στην ερώτηση εάν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την παρουσία των κυρίων Παπασταύρου και Μπρατάκου στην κοινωνική εκδήλωση, από την κυβέρνηση σημειώνουν ότι η απάντηση δόθηκε με την ομιλία του πρωθυπουργού και την ενιαία στάση της κυβέρνησης, που είναι ίδια ακριβώς από την Κυριακή μέχρι και σήμερα. 

Στην πρώτη γραμμή παραμένει και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Δε συγκυβερνούμε με κανένα παρακεντρο…”, τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. 

* Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη μετά τις παραιτήσεις και το παρασκήνιο

 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ