Θ. Μαμάκος: Τα επεισόδια στο Ωδείο έθεσαν σε κίνδυνο την εκπαιδευτική διαδικασία – «Κυβέρνηση και αστυνομία» καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο

ΜΑΜΑΚΟΣ ΝΕΑ

Στην ένταση και τα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την συναυλία που έδινε εκείνη την ώρα η στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ “West Point”, αναφέρεται με δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Θαν. Μαμάκος, ο οποίος σημειώνει τα εξής:

«Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, στη διαφορετική ιδεολογία αποτελεί για εμένα βασική αρχή της δημοκρατικής μου κουλτούρας. Όταν όμως αυτή η έκφραση διαμαρτυρίας θέτει σε κίνδυνο την εκπαιδευτική διαδικασία, την πνευματική ηρεμία παιδιών και γονιών στο Δημοτικό Ωδείο, οφείλουν οι πρωταγωνιστές να είναι πιο προσεκτικοί και να κατανοούν την ιδιαιτερότητα του χώρου. Γιατί σε τελική ανάλυση δεν είναι μόνο το τι λες, αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι το πώς το διεκδικείς και από ποιους. Για την ουσία μιλήσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ισχύουν όσα ανέφερα εκεί. Κατανοώ στο ακέραιο τις ανησυχίες των γονέων και των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να εξελίσσονται τα μαθήματα και η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ωδείο με τον πρέποντα τρόπο. Η Λάρισα ήταν, είναι και θα παραμείνει μια πόλη ανοιχτή σε όλες τις πολιτιστικές προτάσεις, μια πόλη με δημοκρατικές αρχές και λειτουργίες, μια πόλη που θα περιφρουρεί τα δικαιώματα των πολιτών αλλά και θα υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις όλων απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.»

Για αυταρχισμό κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο

Τη «στάση Κυβέρνησης, Αστυνομίας και δημοτικής αρχής της Λάρισας», για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο Ωδείο της Λάρισας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, επικράτησε ένταση και επεισόδια μικρής έκτασης όταν διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τη διεξαγωγή συναυλίας από την στρατιωτική ακαδημία των ΗΠΑ “West Point”.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου σημειώνονται τα εξής:

«… Καταγγέλλουμε τον αυταρχικό τους κατήφορο που για να εμποδίσουν τις φωνές των διαδηλωτών και να διαλύσουν την κινητοποίηση έξω από το ΔΩΛ επιστράτευσαν ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και γκλοπ. Επιτέθηκαν απρόκλητα κατά εκπροσώπων σωματείων και φορέων, νέων ανθρώπων, συνταξιούχων, γονιών με παιδιά… Για να προφυλάξουν από τις διαμαρτυρίες μια εκδήλωση που παρακολουθούσαν κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα έπνιξαν στα χημικά το Ωδείο ενώ ήταν σε εξέλιξη μαθήματα, υπήρχανε εκπαιδευτικοί και μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας. Ενόχλησε το σύνθημα «Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» αλλά και τα πανό ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά τους σχέδια. Όταν αντιπροσωπεία διαδηλωτών και εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση που διαδήλωναν ειρηνικά ζήτησαν να περάσουν μέσα στο ωδείο για να εκφράσουν στους διοργανωτές την διαμαρτυρία τους, οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν σαφή εντολή να τους εμποδίσουν πάση θυσία.»

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

αγωνες στιβου

Τους μαθητές της Θεσσαλίας που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες συγχαίρει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, συγχαίρει την ομάδα καλαθοσφαίρισης κοριτσιών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου…