Λάρισα: Βιβλία στο Γυμνάσιο Γόννων από τα Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών

ΠΟΚΕΛ Βιβλία Γυμνάσ-Γόννων Φ-19

Συνεχίζεται να προσφέρει βιβλία σε βιβλιοθήκες σχολείων, συλλόγων και φορέων το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό, βιβλία προσφέρθηκαν αυτή τη φορά στο Γυμνάσιο Γόννων. Μάλιστα η προσφορά συνοδεύτηκε και με δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που διοργάνωσε η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Στογιάννη. Στην εκδήλωση , παρουσία και του προέδρου του ΠΟΚΕΛ Αργύρη Γιουρούκη, έγινε συζήτηση με τους μαθητές για τα βιβλία, διαβάστηκαν αποσπάσματα επιλεγμένων βιβλίων και ακούστηκαν μελοποιημένοι στίχοι.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με σκοπό την προώθηση, την προβολή και την ανάγνωση βιβλίων στους νέους και θεωρείται η Γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων. Η ημερομηνία επελέγη για 1η φορά το 1925 από τους βιβλιοπώλες της Καταλονίας και καθιερώθηκε το 1995 από την UNESCO, επειδή στις 23 Απριλίου 1616 πέθαναν ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση του ΠΟΚΕΛ και να προσφέρει βιβλία, μπορεί να απευθύνεται στο τηλέφωνο 6983444094.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ