ΑΝΙΜUS KAA: ΚΛΙΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΔΥΣΦΑΓΙΑ ΒΑΡΕΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΑΣΘΕΝΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βιωματικό κλινικό εργαστήριο με θέμα την «Αντιμετώπιση της Δυσφαγίας σε Βαρέως Πάσχοντες Ασθενείς» από την εξειδικευμένη ομάδα του ANIMUS KAA.  Το εργαστήριο έλαβε χώρα  στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑ στο 8ο χλμ. Λάρισας -Τρικάλων στις 25-26/11.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν  να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες- λογοθεραπευτές σε θέματα δυσφαγίας μετά από νευρολογική βλάβη, να μπορούν να οργανώσουν την αξιολόγηση και να σχεδιάσουν το πλάνο παρέμβασης. Ένα μεγάλο μέρος του εργαστηρίου αποτέλεσε  η πρακτική εφαρμογή των πρωτοκόλλων αξιολόγησης και των τεχνικών παρέμβασης σε πραγματικούς ασθενείς.

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου στόχευε στην κατανόηση της φυσιολογίας της κατάποσης  και των διαταραχών της, στη  συνεισφορά του ενδοσκοπικού ελέγχου στη διερεύνηση και αντιμετώπιση της δυσφαγίας,  στην αξιολόγηση του βαρέως πάσχοντα ασθενή και στο σχεδιασμό της θεραπευτικής παρέμβασης. Εξίσου σημαντική θεματική ενότητα του σεμιναρίου  αποτέλεσε η έννοια της ομάδας αποκατάστασης και η συμβολή της στη διαχείριση του βαρέως πάσχοντα ασθενή.

Η επιστημονική ομάδα του σεμιναρίου απαρτιζόταν από τους: κα.  Τζέλη Γεωργία Λογοθεραπεύτρια MSc, LSVT LOUD κλινικός, υπεύθυνη τμήματος Λογοθεραπείας ΚΑΑ ANIMUS, την   κα. Πουρνάρα Ζωή Λογοθεραπεύτρια LSVT LOUD κλινικός, την κα. Φραγκάκη Μαριάννα Φυσίατρο – Ιατρό Αποκατάστασης, sFEBPRM, Επιστημ. Διευθύντρια ΚΑΑ ANIMUS και από τον κ. Κοτούμπα Δημήτριο Χειρούργο Ωτορινολαρρυγγολόγο, συνεργάτη ANIMUS ΚΑΑ.

Το σεμινάριο αναμένεται να επαναληφθεί τον Μάιο του 2024.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ