Γ. Μανώλης στη FORMedia TV: «Προτεραιότητα η αξιοποίηση της Κοιλάδας των Τεμπών» (video)

Τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής ανακοίνωση ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τι Νέα;» της Σοφίας Σπανού στη FORMedia TV. Ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε πως σημαντικός στόχος αποτελεί η ανάδειξη της Κοιλάδας των Τεμπών, αλλά και η ολοκλήρωση του ολοκληρωμένου κόμβου στον Πυργετό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις μελέτες για νέα έργα που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και στις χρηματοδοτήσεις, έτσι ώστε να ξεκινήσουν. «Εμείς έχουμε καταθέσει από τις 14 προσκλήσεις, 13 μελέτες κι έχουμε χρηματοδοτηθεί για μία, που είναι ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στον Πυργετό».

Αναμονή για τη γέφυρα των Τεμπών

Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος Τεμπών από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias σημείωσε ότι δεν ήταν στο ίδιο μέγεθος με αυτό που είχαν άλλες περιοχές, αλλά υπήρξαν «μεμονωμένα μερικά σοβαρά ζητήματα».

«Μετακινήθηκε ο κόσμος από την Κάτω Ραψάνη και τα Τέμπη, η Γέφυρα της Κοιλάδας των Τεμπών ήταν μία κακή εμπειρία. Η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί είναι βομβαρδισμένο τοπίο και δεν μπορείς να περάσεις ακόμα, παρά μόνο από κάποια μονοπάτια από την απέναντι πλευρά», προσθέτοντας όμως ότι η επιδιόρθωσή της ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στο υπουργείο Υποδομών».

Φυσικά ο ίδιος σημείωσε ότι υπήρξαν προβλήματα και στις καλλιέργειες, αλλά και σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις στα παράλια του δήμου. «Ευτυχώς ο καιρός βελτιώθηκε γρήγορα τις επόμενες μέρες και δεν αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Δυστυχώς έπεσε και η γέφυρα του Παλαιόπυργου που ευελπιστώ σύντομα να αποκατασταθεί».

Τα έργα που έγιναν

Ο κ. Μανώλης σημείωσε πως τα σημαντικότερα έργα έγιναν ήταν αυτά που αφορούσαν την εξοικονόμηση ενέργειες. «Σε πολλά σχολεία έγιναν έργα, όπως σημαντικό ήταν και το κομμάτι της αποκατάστασης του οδικού δικτύου με φώτα led».

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως κάθε έργο είναι σημαντικό, στοχεύοντας όμως σ’ αυτό της ολοκλήρωσης του κτιρίου στην είσοδο Συκουρίου που… περιμένει εδώ και είκοσι χρόνια να ολοκληρωθεί. «Ένα κτίριο που βρίσκεται ακόμα στα τούβλα, αλλά ξεκίνησε από το 2000, δεν έχει καταφέρει όμως να χρηματοδοτηθεί. Προσπαθούμε να το φτιάξουμε γιατί μπορούν να είναι εκεί όλες οι υπηρεσίες, αλλά θα βελτιώσει και το τοπίο».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή «Τι Νέα;»:

Χρίστος Τζίκας

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 21admedia άνοιξε τις πόρτες της στους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ ANIMUS σκορπίζοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό, μία ανάσα πριν την έναρξη της Μ. Εβδομάδας

Το επιτελείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού 21admedia προετοίμασε μια μοναδική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Οι ωφελούμενοι…