«Φoβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας…»

Δεν υπάρχει καταλληλότερος τίτλος για αυτό το οποίο συνέβη εκλογικά στον απερχόμενο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Του Αλτρουιστή

Μόνο που είναι γνωστό ότι τα δώρα των Δαναών διαχρονικά είναι γεμάτα δηλητήριο …!

Όταν η Ελευθερία Τζανακούλη «ξεπουλούσε» την εμπιστοσύνη του Θεσσαλικού κόσμου που την τίμησε με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, δηλώνοντας κυνικά εχθές την Κυριακή της  δεύτερης κάλπης: «στην πολιτική δεν λειτουργεί μόνο το συναίσθημα…», τι άλλο θα πρέπει να προσδοκούμε από το συγκεκριμένο άτομο ;

Με αυτά τα λόγια η υποψήφια περιφερειάρχης με το συνδυασμό «ενωμένοι Θεσσαλοί» στήριξε τη δεύτερη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών τον Κώστα Αγοραστό.

Είναι η ίδια όμως που πριν από την πρώτη κάλπη τον αποκαλούσε «ασπρομάλλη», «διαπλεκόμενο», «διεφθαρμένο», «μοιραίο περιφερειάρχη που έπνιξε τη Θεσσαλία» και πολλά αλλά χυδαία.

Γιατί και χυδαία ήταν και αδικούσαν ξεκάθαρα το σημαντικό έργο των 13 ετών του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Επίσης όταν όλος ο κομματικός μηχανισμός της κυβέρνησης «πέφτει με τα μούτρα» για να σώσει τη περιφέρεια Θεσσαλίας υπέρ της ΝΔ, συνήθως τα αποτελέσματα είναι τα αντίθετα.

Και επειδή ο Κώστας Αγοραστός είναι πολύ έμπειρος, όφειλε να το ξέρει αυτό.

Δεν τους χρειαζόταν τους «Δαναούς» ο Κώστας Αγοραστός.

Ούτε τους κυβερνητικούς, ούτε τους μέχρι πρότινος υβριστές του.

Το λαό της Θεσσαλίας χρειαζόταν να πείσει, για την απρόσμενη θεομηνία, τις τρομερές παρενέργειες, τα όποια διαχειριστικά λάθη του και την επόμενη μέρα του Θεσσαλικού κάμπου.

Δεν το έκανε όμως ο έμπειρος Αγοραστός γιατί κάποιοι τον έπεισαν ότι θα πρέπει να πορευτεί με τον αέρα του νικητή, βασιζόμενος κυρίως στη δυναμική της κυβέρνησης και στον πρόσφατο εκλογικό της θρίαμβο.

Επίσης έχει ήδη αποδειχθεί ως ολέθριο λάθος το να αποδεχθεί ή να προκαλέσει τη στήριξη από τους μέχρι πρότινος ορκισμένους εχθρούς και υβριστές του.

Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβε, ο Κώστας Αγοραστός έχασε ένα 8% από τη συνθηκολόγηση με την ιδιοτελή υποψήφια περιφερειάρχη Τζανακούλη Ελευθερία και άλλο ένα σημαντικό ποσοστό από το γεγονός ότι οι υπουργοί και οι επιτελείς της κυβέρνησης που αναγκαστικά λόγω της θεομηνίας συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλία τον τελευταίο μήνα, θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί με τη διαχείριση της κοινής γνώμης.

Κάποιες κυβερνητικές δηλώσεις σίγουρα παρερμηνεύτηκαν.

Όταν όμως η κοινωνία είναι λαβωμένη, προσπαθείς να μην την προκαλείς.

Η σιωπή θα έπρεπε να είναι ο χρυσός στη Θεσσαλία τον τελευταίο μήνα.

-Φαίνεται ότι ο απολογισμός είναι και σύντομος και συγκεκριμένος:

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Κώστας Αγοραστός εάν δεν έκανε τα αυτονόητα λάθη ότι θα κέρδιζε αυτές τις εκλογές.

Είναι βέβαιο όμως ότι θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει την επανεκλογή του με αξιώσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό πρωτίστως για την κοινωνία αλλά και για τους νέους πολιτικούς, οι εναλλαγές στην εξουσία να λειτουργούν ως συνέχεια του όποιου θετικού έργου των προκατόχων τους και επ’ ουδενί στο δόγμα της καμένης ή της πνιγμένης γης ειδικά για τη Θεσσαλία.

Ο χρόνος τρέχει αμείλικτα και η κοινωνία εκτός από εξαιρετική κρίση στην κάλπη,  διαθέτει επί προσθέτως  και μηδενική ανοχή!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ