Innovation Hive: Κοινωνική Αναγνώριση, Διαφάνεια και Εκπαίδευση στο Επίκεντρο των Νέων της Συνεργασιών!

Στη σύγχρονη εποχή της ραγδαίας ανάπτυξης, η καινοτομία και η εκπαίδευση αναδεικνύονται ως οι κινητήριες δυνάμεις για τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Με γνώμονα αυτές τις αξίες, στην Innovation Hive συμβαδίζουμε με την εξέλιξη της κοινωνίας και δημιουργούμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει τη διαρκή εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Στο πλαίσιο αυτό, μία σειρά νέων συνεργασιών έρχονται στο προσκήνιο, φέρνοντας νέες  προοπτικές εξέλιξης.

ΕΞΑΝΤΑΣ και CLC σύμμαχοι με την Innovation Hive στην Καινοτομία και την Εκπαίδευση.

Η Innovation Hive  συναντά τον κοινωνικό-συνεταιριστικό φορέα ΕΞΑΝΤΑ, κορυφαία εκπαιδευτική δομή στη Λάρισα, στην υποστηρικτική διδασκαλία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ανοίγει πόρτες σε νέες εκπαιδευτικές προοπτικές. Την Παρασκευή 15/09, τα δυο μέρη συναντήθηκαν στο χώρο της Innovation Hive , με σκοπό να συζητηθεί το πλαίσιο συνεργασίας των δύο οργανισμών. Παρουσία των ιδρυτικών μελών της Κυψέλης Καινοτομίας, Σπύρο Βούλγαρη και Μιχάλη Λαγό και εκπαιδευτικού προσωπικού του ΕΞΑΝΤΑ, η Innovation Hive  δεσμεύεται να παρέχει δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με σκοπό την ενίσχυση του τοπικού εκπαιδευτικού οικοσυστήματος.

Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας η Innovation Hive  υπέγραψε Συμφωνητικό Συνεργασίας (Memorandum of Understanding, MoU) με το CLC Educational Institute, έναν οργανισμό με έδρα την Αθήνα που εξειδικεύεται στην καθοδήγηση και υποστήριξη μαθητών για την επιτυχημένη τους ακαδημαϊκή και εργασιακή τους ένταξη. Στόχος αυτής της σύμπραξης είναι η προώθηση της καινοτομίας και της επιστημονικής έρευνας, προς όφελος της εκπαίδευσης. Με κοινά έργα και δράσεις, δημιουργούνται ευκαιρίες κατάρτισης και πρακτικής εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσφέροντας τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες  που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.

Innovation Hive και Transparency International Greece – Σε κοινή Τροχιά για τη Διαφάνεια και την Ανοικτή Διακυβέρνηση στην Ελλάδα.

Επίσημο μέλος του Transparency International Greece μέσω του WeOpenGov Network έγινε πρόσφατα η Innovation Hive . Αυτή η συνεργασία συνιστά μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα της Ανοικτής Διακυβέρνησης και την εκπαίδευση, με στόχο την προώθηση συνεργασίας μεταξύ των δημόσιων στελεχών και της Κοινωνίας των Πολιτών.  Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου της τελευταίας, στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με κοινό τους στόχο την προώθηση της διαφάνειας,, θα δημιουργηθεί ένα σταθερό σημείο επαφής που θα επιτρέπει στην Πολιτεία να συνεργαστεί με στελέχη από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και την ακαδημαϊκή κοινότητα, με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς. Η συνεργασία προβλέπει τη συμμετοχή σε συνελεύσεις συντονισμού του Δικτύου, δράσεις δικτύωσης και προβολής των αξιών του δικτύου WeOpenGov, καθώς και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις που αφορούν θέματα Ανοικτής Διακυβέρνησης, δημόσιας συμμετοχής και συμμετοχικού σχεδιασμού.

Με αυτές τις συνεργασίες, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος όπου η εκπαίδευση και η καινοτομία αναδεικνύονται ως οι κυρίαρχες δυνάμεις που καθοδηγούν την κοινωνική πρόοδο. Υπερήφανοι για τη δέσμευσή μας προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζουμε τη δράση μας και βρισκόμαστε στο προσκήνιο της εκπαιδευτικής και καινοτόμου προόδου.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ