ΑΕΛ: Όταν οι Νέοι είναι και… ωραίοι!!! Το αφιέρωμα της “ΠτΣ” στις Ομάδες “Κ” ενόψει του Final-4 της SL1 (photo)

Μπορεί η ανδρική ομάδα της ΑΕΛ να μην ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες κατάκτησης της 1ης θέσης στον όμιλό της στην Super League 2, γεγονός για το οποίο απαιτείται η δέουσα ανάλυση ώστε να εντοπιστούν με απόλυτη ακρίβεια τα αίτια, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη αξιολογηθεί, αλλά δεν μπορούμε ταυτόχρονα να κλείσουμε τα μάτια  στο σύνολο του έργου που επιτελέστηκε στην ΠΑΕ από το περασμένο καλοκαίρι σε ένα σωρό τομείς της δραστηριότητάς της… Μεταξύ αυτών και η ανασυγκρότηση των Ομάδων Νέων, τις οποίες παρουσίασε χθες η “Πολιτεία των Σπορ” σ’ ένα ειδικό αφιέρωμα με αφορμή την συμμετοχή της νεοσύστατης ομάδας Κ15 στο Final-4 της Super League 1… Ένα αφιέρωμα που με χαρά αναδημοσιεύουμε ενόψει του ημιτελικού Ολυμπιακού-ΑΕΛ που διεξάγεται την Πέμπτη 11/05 και ώρα 16:30 στο Πανθεσσαλικό με ζωντανή μετάδοση από τη NOVA!

Γράφει ο Χρήστος Τσούμαρης

Ήταν 27 του περασμένου Ιουλίου όταν η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωνε την πρόσληψη στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή των Ομάδων Νέων του καταξιωμένου Θοδωρή Ελευθεριάδη, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα των προθέσεών της αναφορικά με την ανασύνταξη των Υποδομών της. Ο ίδιος ανέλαβε και ως προπονητής το τμήμα Κ15, το οποίο συστάθηκε εκ του μηδενός, έπειτα από μια ολιγοήμερη διαδικασία στοχευμένων δοκιμών, με την αμέριστη βοήθεια τόσο του Ενωσιακού προπονητή, Δημήτρη Τσέτσιλα, όσο και των προπονητών των Ακαδημιών της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, αλλά και των υπολοίπων προπονητών των Ακαδημιών του νομού, πάντα με την συναίνεση τόσο της ΕΠΣΛ όσο και των αντίστοιχων σωματείων…

Ταυτόχρονα, ανάλογη διαδικασία ακολουθήθηκε και με την επαναστελέχωση του ρόστερ της Κ17 του Γιάννη Σιάρκου, ενώ σαφώς πιο στενά ήταν τα ηλικιακά περιθώρια για την ενίσχυση της Κ19 του Ζήση Ζιάγκα, με συνέπεια τα νέα ταλαντούχα αποκτήματα των «βυσσινί» να προσεγγίζουν συνολικά τα 60!

Σε κάθε περίπτωση και μετά από συντονισμένες ενέργειες του συνόλου των στελεχών του Οργανισμού της ΑΕΛ, οργανώθηκε ένα project που μέσα από μια σειρά πολλών αντικειμενικών δυσκολιών, κυρίως σε ζητήματα γηπεδικών υποδομών, φτάνει σταδιακά στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου του… Ενός κύκλου που χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος απ’ όποιον ελέπεξε να ασχοληθεί μ’ αυτές τις ομάδες ως συνεργάτης, ως επιστήμονας, ως γονιός, έφερε την Κ15 να πρωταγωνιστεί στο οικείο πρωτάθλημα της SL1, την Κ17 να φτάνει στην πηγή της ίδιας κατηγορίας αλλά να της χύνουν άδικα το νερό απ’ τη χούφτα και την Κ19 να είναι η μόνη που έμεινε υποχρεωτικά να ταλαιπωρείται στην έρμη SL2, περιμένοντας ακόμα να μάθει αν και πότε θα διεξαχθούν τα play off των ομίλων, για να παίξουν τα παιδιά μπάλα…

Ό,τι και να ακολουθήσει βέβαια στο σύνολο των δραστηριοτήτων που προβλέπονται ως το τέλος της σεζόν, είναι πλέον κοινό μυστικό πως η εβδομάδα αυτή είναι κι εκείνη που στην συγκεκριμένη φάση δικαιώνει όλη την προσπάθεια, που συνολικά θα δικαιωθεί όταν έρθει η ώρα της αξιοποίησης των παιδιών σε επίπεδο πρώτη ομάδας!

Μιλάμε όμως για την εβδομάδα κατά την οποία οι «βενιαμίν» αυτής της ζεστής ποδοσφαιρικής οικογένειας, τα παιδιά της Κ15, πρόκειται να συναντήσουν το αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα του Ολυμπιακού στον ημιτελικό του Final-4 Ελλάδος, όπου έφτασαν μετά από αναπάντεχα ξέφρενη πορεία… Μια πορεία που έγινε αφορμή γι’ αυτό το αφιέρωμα, καθώς ό,τι και να γίνει την Πέμπτη στο Πανθεσσαλικό (11/05, 16:30, NOVA) οι Ομάδες Νέων της ΑΕΛ για την σεζόν 2022-23, έχουν κερδίσει ήδη το δυσκολότερο… Την αμέριστη αγάπη και συμπαράσταση όλων των βυσσινί καρδιών κι αφού προηγουμένως έκαναν από καιρό όλη την Ελλάδα να παραμιλάει μαζί τους!

ΑΕΛ Κ15

SUPER LEAGUE 1

2022-23

Η Κ15 της ΑΕΛ πήρε μέρος στον 2ο όμιλο της SL1 και τερμάτισε 2η με συγκομιδή 39 βαθμών, με συσχετισμό αποτελεσμάτων 12 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 41 υπέρ και 14 κατά. Δύναμή της ήταν η έδρα, όπου χρησιμοποιώντας κατά κανόνα τα γήπεδα Δασοχωρίου και Ανάβρας, είχε 7-1-1 αποτελέσματα και 25-3 γκολ, ενώ αντίστοιχα εκτός έδρας ο απολογισμός ήταν 5-2-2 με 16-11 τέρματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξασφάλισε το εισιτήριο για το Final-4 από την προτελευταία αγωνιστική, αφήνοντας για πρώτη φορά εκτός νυμφώνος τον Άρη. Αναλυτικά τα αποτελέσματά της ήταν:

Α’ ΓΥΡΟΣ:

1η: Παναιτωλικός-ΑΕΛ    1-1

2η: ΑΕΛ-Δόξα Δράμας     3-0

3η: Πανσερραϊκός-ΑΕΛ   2-4

5η: ΑΕΛ-ΠΑΟΚ                  0-0

6η: Άρης-ΑΕΛ                     2-3

7η: ΑΕΛ-Βόλος ΝΠΣ          6-0

Β’ ΓΥΡΟΣ:

8η: ΑΕΛ-Παναιτωλικό     4-0

9η: Δόξα Δράμας-ΑΕΛ     0-3

10η: ΑΕΛ-Πανσερραϊκός 3-0

12η: ΠΑΟΚ-ΑΕΛ                 3-0

13η: ΑΕΛ-Άρης                    2-1

14η: Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΛ        0-3

Γ’ ΓΥΡΟΣ:

15η: Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΛ       3-1

17η: ΑΕΛ-Πανσερραϊκός  3-0

19η: ΠΑΟΚ-ΑΕΛ                 0-0

20η: ΑΕΛ-Δόξα Δράμας    4-1

21η: Παναιτωλικός-ΑΕΛ   0-1

22η: ΑΕΛ-Άρης                   0-1

  • Όταν την παραμονή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ο εκ των αρχηγών Γιώργος Τσακνάκης έλεγε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ πως στόχος είναι ο τίτλος, πολλοί – αν όχι όλοι – γελούσαν! Σήμερα η Κ15 είναι το απόλυτο αουτσάιντερ του Final-4, όπου μετέχει με τους πρώτους των δύο ομίλων Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και τον 2ο του 1ου ομίλου, Παναθηναϊκό.

ΑΕΛ Κ17

SUPER LEAGUE 1

2022-23

Η Κ17 συμμετείχε στο πραγματικά συγκλονιστικό πρωτάθλημα του ΣΤ’ ομίλου (2ος όμιλος της β’ φάσης), που κρίθηκε στο νήμα, καθώς πλην της πρώτης (ΠΑΟΚ) και της τελευταίας (Λαμίας), πέντε ομάδες διεκδίκησαν την 2η θέση έως και την τελευταία αγωνιστική. Οι «βυσσινί» τερμάτισαν τελικά ισόβαθμοί με τον Βόλο στην 3η θέση στους 27 πόντους, έναν βαθμό κάτω από τον Άρη, που τον είχε σε πιθανή ισοβαθμία αλλά… Ο συσχετισμός των αποτελεσμάτων της ήταν 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 7 ήττες, με τέρματα 26 υπέρ και 22 κατά. Εντός έδρας είχε αντίστοιχα 6-1-2 και 16-7 και εκτός έδρας 2-2-5 με 10-15 τέρματα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Κ17 ήταν:

Α’ ΓΥΡΟΣ:

1η: ΑΕΛ-Παναιτωλικός     2-1

2η: Άρης-ΑΕΛ                     1-1

3η: ΑΕΛ-Βόλος ΝΠΣ          5-1

4η: Λαμία-ΑΕΛ                    0-0

6η: ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα      2-0

7η: ΠΑΟΚ-ΑΕΛ                    3-0

Β’ ΓΥΡΟΣ:

8η: Παναιτωλικός-ΑΕΛ   3-2

9η: ΑΕΛ-Άρης                     1-2

10η: Βόλος ΝΠΣ-ΑΕΛ       3-1

11η: ΑΕΛ-Λαμία                  3-0

13η: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ   1-0

14η: ΑΕΛ-ΠΑΟΚ                 0-0

Γ’ ΓΥΡΟΣ:

15η: ΑΕΛ-Παναιτωλικός  1-0

16η: Άρης-ΑΕΛ                   2-3

18η: ΑΕΛ-Βόλος ΝΠΣ        1-3

19η: Λαμία-ΑΕΛ                  0-2

20η: ΑΕΛ-ΠΑΟΚ                 1-0

21η: ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ    2-1

  • Ο μη καταλογισμός ενός καταφανέστατου πέναλτι και η μη κατακύρωση κανονικού γκολ στην ίδια φάση του τελευταίου αγώνα στα Γιάννινα, στέρησε απ’ την ομάδα της ΑΕΛ την πρόκριση που δικαιούνταν για τα play off. Ωστόσο, στάθηκε και άτυχη ειδικά στο ξεκίνημα του β’ γύρου, όταν υπέστη τρεις διαδοχικές ήττες, τις δύο πρώτες εκ των οποίων στις καθυστερήσεις των αγώνων. Ήταν ένα δύσκολο διάστημα στο οποίο έχασε το σαφές προβάδισμα που είχε πάρει στο ξεκίνημα της σεζόν. Η πορεία της ωστόσο αξίζει το χειροκρότημα και είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Θανάση Τζιότζιο, με την ευχή να ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει!

ΑΕΛ Κ19

SUPER LEAGUE 2

2022-23

Δεδομένου ότι πέρυσι η SL2 είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα Κ19 τον Μάρτιο, φάνηκε ως πρόοδος πως η φετινή πρεμιέρα έγινε το Νοέμβριο. Ωστόσο, ήρθε η ξαφνική χειμερινή διακοπή και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της πλειοψηφίας των ομάδων, για να αποφασίσουν τελικά την λήξη της κανονικής διάρκειας στον ένα γύρο, με play off ανά όμιλο για την συνέχεια. Μέσα απ’ αυτή την ταλαιπωρία και ως η μοναδική ίσως ομάδα με μόλις έναν παίκτη γεννημένο το 2003, η ΑΕΛ τερμάτισε 3η με 27 βαθμούς, 7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 29-11, πληρώνοντας σε κάποιες περιπτώσεις και την έλλειψη ομοιογένειας από τις συνεχείς μετακινήσεις παικτών κυρίως με την πρώτη ομάδα αλλά και με την Κ17. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι τόσο η Νίκη, που είχε και τους περισσότερους “τριάρηδες”, όσο και ο Μακεδονικός, που δεν είχαν πολλές μεταβάσεις παικτών, προσπέρασαν βαθμολογικά, ενώ τους «βυσσινί» ακολουθεί στην βαθμολογία η Βέροια. Αναλυτικά η πορεία:

Α’ ΓΥΡΟΣ:

1η: ΑΕΛ-Ηρακλής Λάρισας            3-1

3η: ΑΕΛ-Νίκη Βόλου                       0-2

4η: Απόλλων Λάρισας-ΑΕΛ           0-5

5η: ΑΕΛ-Θεσπρωτός                        6-0

6η: Αλμωπός Αριδαίας-ΑΕΛ           1-3

7η: ΑΕΛ-ΠΟΤ Ηρακλής                   0-0

8η: Πανσερραϊκός-ΑΕΛ                  1-3

10η: Μακεδονικός-ΑΕΛ                  2-1

11η: ΑΕΛ-Βέροια                               3-1

13η: Απόλλων Πόντου – ΑΕΛ        0-2

14η: ΑΕΛ-Αναγέννηση Καρδ.        2-2

15η: Διαγόρας-ΑΕΛ                          0-1

PLAY OFF Α’ ΦΑΣΗ:

Αν τηρηθούν όσα αποφασίσθηκαν, η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει εντός κι εκτός έδρας στην α’ φάση των play off, τις άλλες τρεις ομάδες της πρώτης τετράδας του ομίλου της, δηλαδή Νίκη Βόλου, Μακεδονικό και Βέροια, σε ένα μίνι πρωτάθλημα-τουρνουά έξι αγωνιστικών και οι δύο πρώτες κάθε ομίλου θα παίξουν μεταξύ τους στον τελικό.

  • Ηλικιακά και μόνο αν το υπολογίσει κανείς, οι ποδοσφαιριστές της Κ19 είναι εκείνοι που βρίσκονται πιο κοντά στην πρώτη ομάδα. Ήδη κάποιοι έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο (Αντωνόπουλος, Βλιώρας, Γωγουβίτης, Ζησούλης κι ο Κούκος που τον Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στον ΠΟΕ) οι Γιώτας, Νινίκας προπονούνται σταθερά με τους επαγγελματίες και ήδη Αρσένης και Χατζής είναι οι δύο που στη διάρκεια της σεζόν μετείχαν σε προπονήσεις των επαγγελματιών.

Να ‘ναι μόνο η αρχή!

Όπως γίνεται αντιληπτό, τίποτα απ’ όσα αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του αφιερώματος δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε πίσω απ’ όλη αυτή την προσπάθεια η στοχοπροσήλωση και ο κόπος δεκάδων ανθρώπων, είτε από πλευράς διοίκησης και στελεχιακού δυναμικού, το οποίο αποτυπώνεται στο πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αχιλλέα Νταβέλη, είτε από πλευράς της τεχνικής ηγεσίας και του συνόλου των συνεργατών της.

Στην πιο κάτω ομαδική φωτογραφία διακρίνονται κατά σειρά οι Παντελίδης Γιώργος (προπονητής φυσικής κατάστασης), Χρήστος Μιχαήλ (προπονητής τερματοφυλάκων), Σιάρκος Γιάννης (προπονητής Κ17), Ζιάγκας Ζήσης (προπονητής Κ19), Ελευθεριάδης Θοδωρής (Τεχνικός Διευθυντής και προπονητής Κ15), Δουϊκας Κωνσταντίνος (γυμναστής – ειδικός συνεργάτης), Κατσιάνος Απόστολος (προπονητής φυσικής κατάστασης), Θεοχαρίδης Σπύρος (φροντιστής), ενώ στις ένθετες φωτογραφίες είναι ο αναλυτής Ξενοφών Μπέτσιος και ο Θανάσης Τζουβάρας, επίσης προπονητής τερματοφυλάκων.

Αναφορικά με την επιστημονική υποστήριξη, η οποία αποτυπώνεται συμβολικά σε δύο ακόμη φωτογραφικά στιγμιότυπα από δράσεις των Ομάδων Νέων στο άκρως υποστηρικτικό “The Medical Project”, συνέβαλαν τα μέγιστα ο επικεφαλής γιατρός της ΠΑΕ, Γιώργος Μπασδέκης με τον επικεφαλής φυσικοθεραπευτή, Γιώργο Ζαχαρή, ο επίσης φυσικοθεραπευτής Θεόδωρος Λιάκος, ενώ ως εξόχως σημαντική καταγράφεται η προσφορά της αθλητικής ψυχολόγου, Δώρας Τζατζάκη και του Δημήτρη Καραγιάννη ως συμβούλου διατροφής.

Τέλος, τα γήπεδα των κοινοτήτων Δένδρων και Δασοχωρίου, μαζί με το προπονητήριο της ΠΑΕ ΑΕΛ και ενίοτε τις εγκαταστάσεις της Νίκης/Μιχάηλ, σήκωσαν το βάρος των καθημερινών προπονήσεων των Ομάδων Νέων, ενώ εκείνα της Ανάβρας και του Καλοχωρίου τράβηξαν το κουπί των επίσημων αγώνων, για να χρησιμοποιηθούν λιγότερο το γήπεδο Δασοχωρίου, δύο φορές το γήπεδο Γόννων, καθώς και μια εκείνο του προπονητηρίου των Δένδρων, με συνέπεια να λογίζεται ως υπερπολύτιμη η συνεισφορά των ανθρώπων των οικείων δήμων και των τοπικών σωματείων!

Κι είναι ευχής έργο αυτή να είναι μόνο η αρχή μιας σπουδαίας προσπάθειας που είναι γεγονός πως για το εύρος της δεν είχε την απήχηση που της αξίζει στο πεδίο των χορηγών, εκτός ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων…

Και του χρόνου λοιπόν, εκτός κι αν ειδικά η Κ15 μας επιφυλάσσει κι άλλη, ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, γιατί θυμίζουμε: Ημιτελικός Final-4 Super League 1, Πανθεσσαλικό, Πέμπτη 11/05, ώρα 16:30 (NOVA), Ολυμπιακός-ΑΕΛ!!!

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ