Entersoft: Επιβεβαίωση προβλέψεων για το 2024 – Απορρόφηση θυγατρικών εντός του καλοκαιριού –

Entersoft: Επιβεβαίωση προβλέψεων για το 2024 – Απορρόφηση θυγατρικών εντός του καλοκαιριού

Με την επιβεβαίωση των προβλέψεων για τη θετική πορεία της εταιρείας και το 2024 ολοκληρώθηκε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Entersoft.

Σύμφωνα με τον CEO και εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, κ. Αντώνη Κοτζαμανίδη, η Entersoft κινείται θετικά επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις που είχαν ανακοινωθεί για το 2024. Παράλληλα, προανήγγειλε την απορρόφηση εκ μέρους της Entersoft των θυγατρικών του Ομίλου στο πλαίσιο της περαιτέρω «απλοποίησης» του οργανισμού.

Όπως είπε ο κ. Κοτζαμανίδης η απορρόφηση των τριών θυγατρικών θα έχει ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για τις εταιρείες Log On, Optimum και Retail Link.

Σημειώνεται ότι η Entersoft είχε ανακοινώσει για τη χρήση του 2023 έσοδα 37,8 εκατ. Ευρώ ποσό αυξημένο κατά 28% σε σχεση με το 2022 , EBITDA αυξημένα κατά 33% στα 12,7 εκατ. Ευρώ και κέρδη προ φόρων της τάξης των 8,8 εκατ. Ευρώ αυξημένα κατά 31% σε σχέση με τη χρήση του 2022.

Για το α΄τρίμηνο του 2024 η εταιρεία είχε έσοδα 11,3 εκατομμύρια ευρώ (αυξημένα κατά 12% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2023), EBITDA στα 4,3 εκατομμύρια ευρώ (αύξηση κατά 9%) και κέρδη προ φόρων στα 3,37 εκατομμύρια ευρώ (αυξημένα κατά 9%).

Για το 2023 η Entersoft είχε έντονη δραστηριότητα καθώς ολοκληρώθηκαν 4 νέες εξαγορές ενώ ολοκληρώθηκε το σχέδιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και απλοποίησης της δομής με τη συγχώνευση εταιρειών στη Ρουμανία.

Για το 2024, η εταιρεία είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κινηθεί σε παρόμοιο δρόμο και θα επιδιώξει διψήφιους ρυθμούς οργανικής ανάπτυξης ενώ ταυτόχρονα θα συνεχίσει την αναζήτηση νέων ευκαιριών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Ρουμανία.

Εκτίμηση της Entersoft ήταν ότι η οργανική ανάπτυξη θα παραμείνει ισχυρή για τα επόμενα χρόνια λόγω της αυξημένης ζήτησης για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Entersoft για το 2024, η αυξημένη αυτή ζήτηση θα ενισχυθεί από τις θεσμικές παρεμβάσεις της Πολιτείας για σταδιακή υποχρεωτική εφαμρογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης προς το Δημόσιο, την ενοποίηση των συστημάτων λιανικής με τα POS, την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις.

Σχετικά με τη διανομή μερίσματος, κατά τη σημερινή γενική τακτική συνέλευση αποφασίστηκε ποσό άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ να μεταφερθεί σε ειδικό λογαριασμό ώστε να καλυφθούν ανάγκες για νέες επενδύσεις.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ