Εκτός ΕΣΥ για δύο χρόνια ο Ν. Χαυτούρας για την χορήγηση αναρρωτικής άδειας σε κατηγορούμενο της υπόθεσης των Τεμπών

ΧΑΥΤΟΥΡΑΣ

Εκτός ΕΣΥ για δύο χρόνια, με πλήρη παύση αποδοχών, τίθεται από αύριο (3-5-2024) ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας και περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, Νίκος Χαυτούρας, για την εμπλοκή του στην υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας σε έναν εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης των Τεμπών, μία μόλις μέρα μετά το τραγικό δυστύχημα.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε στον κ. Χαυτούρα από το Κεντρικό Πειθαρχικό Όργανο του Υπουργείου Υγείας και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Χαυτούρας, που βρισκόταν εκτός Νοσοκομείου για ένα χρόνο, λόγω αργίας στην οποία είχε τεθεί ύστερα από ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί, επέστρεψε στα καθήκοντά πριν από 1,5 μήνα, καθώς το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Λάρισας έκανε δεκτή προσφυγή του και ακύρωσε την απόφαση περί αργίας, λόγω παραβίασης «της αρχής της μεροληψίας».

Ανεξάρτητα από την δικαστική αυτή απόφαση, ωστόσο, υπήρχε η εκκρεμότητα της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΣΥ που διαβιβάστηκε σήμερα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου.

Ο νευροχειρουργός πάντως, από την πρώτη στιγμή, κάνει λόγο για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που στήθηκε εναντίον του λόγω της δράσης του ως συνδικαλιστή (πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών) και πολιτικού (στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ).

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ