Huawei: Πενταπλασίασε τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο –

Huawei: Πενταπλασίασε τα κέρδη της στο πρώτο τρίμηνο

Aπογειώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Huawei Technologies καθώς αυξήθηκαν κατά 564% στα 19,65 δισεκατομμύρια γουάν (2,71 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με ρυθμιστική κατάθεση της μητρικής της εταιρείας την Τρίτη, καθώς συνεχίζει να ανακάμπτει από τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ.

Τα έσοδα της Huawei για το τρίμηνο έως τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 37% στα 178,5 δισεκατομμύρια γουάν, σύμφωνα με την κατάθεση στο Εθνικό Διατραπεζικό Κέντρο Χρηματοδότησης της Κίνας. Δεν ανέλυσε την απόδοση των επιμέρους επιχειρηματικών μονάδων της, όπως εξαρτήματα καταναλωτών και έξυπνων αυτοκινήτων.

Huawei: Διπλασιασμός κερδών το 2023 – Μεγάλο come back στα smartphone

Ένας εκπρόσωπος της Huawei είπε ότι «η ψηφιοποίηση, η νοημοσύνη και η απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα» συνέβαλαν στην αύξηση των εσόδων.

«Η βιομηχανία και οι παγκόσμιες αγορές θα παραμείνουν γεμάτες αβεβαιότητα για το υπόλοιπο του 2024. Ωστόσο, χτίζουμε συνεχώς μηχανισμούς για την παγκόσμια επιχειρηματική συνέχεια και τις ευέλικτες λειτουργίες», ανέφερε η εταιρεία.

«Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να πετύχουμε τους ετήσιους επιχειρηματικούς μας στόχους και να επιτύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη».

Πέρυσι, η Huawei κατέγραψε την ταχύτερη αύξηση των εσόδων της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σημειώνοντας ανάκαμψη στον τομέα των καταναλωτών και στα έσοδα από νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως εξαρτήματα έξυπνων αυτοκινήτων, επιταχύνοντας την ανάκαμψή της από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Αναγέννηση του τομέα smartphone

Ο τομέας των smartphone της εταιρείας έχει υποστεί μια πραγματική αναγέννηση αφού υπέστη σοβαρά πλήγματα από επαναλαμβανόμενους γύρους κυρώσεων των ΗΠΑ από το 2019. Το μεγάλο άλμα επιτεύχθηκε αφότου η Huawei παρουσίασε ένα νέο smartphone υψηλής τεχνολογίας που τροφοδοτείται από τσιπ κινεζικής κατασκευής, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσει μερίδιο της κινεζικής αγοράς από την Apple.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μερίδιο της Apple στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο μειώθηκε στο 15,7% το πρώτο τρίμηνο από 19,7% ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με την Huawei, η οποία είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 70%, με βάση τα στοιχεία της Counterpoint την περασμένη εβδομάδα.

Η Huawei ξεκίνησε επίσης να πουλά την πολυαναμενόμενη, high-end σειρά smartphone Pura 70 αυτόν τον μήνα.

Έχει γίνει επίσης μια υπολογίσιμη δύναμη στην τεχνολογία έξυπνων αυτοκινήτων, με το σύστημα υποβοήθησης οδηγού που διαφημίζεται από τουλάχιστον επτά κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Πηγή: ot.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ