Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη ρουτίνα ομορφιάς πριν το καλοκαίρι

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη ρουτίνα ομορφιάς πριν το καλοκαίρι

Ξεκινώντας την καλοκαιρινή σεζόν κάνουμε μικρές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς. Ανάλαφρο μακιγιάζ, λεπτόρρευστες υφές για το πρόσωπο, αντηλιακές συνθέσεις και όλα τα απαραίτητα για λεία επιδερμίδα στο σώμα.

Μακιγιάζ

Oσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, ελαχιστοποιούμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το μακιγιάζ μας. Ανάλαφρες συνθέσεις και «έξυπνα» προϊόντα που χαρίζουν λάμψη, ομοιόμορφο τόνο και χρώμα υγείας στο πρόσωπο μπαίνουν στο νεσεσέρ.

1. Μία ενυδατική βάση προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα και λειτουργεί ακόμα και ως φον ντε τεν αν θέλουμε ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Βάση ενυδάτωσης και λάμψης, Luminous Silk Lightweight Hydrating Primer, Giorgio Armani

2. Tα πολυχρηστικά προϊόντα είναι τα αγαπημένα μας. Μια σύνθεση που γίνεται ένα με την επιδερμίδα και χαρίζει λάμψη και χρώμα εφαρμόζεται στα ζυγωματικά, στη μύτη, αλλά και στα βλέφαρα.

Υγρό highlighter, Forever Glow Maximizer Rosy, Dior

3. Μπαίνοντας στους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να επιλέγουμε τα πιο ανάλαφρα φον ντε τεν που προσφέρουν ελαφριά κάλυψη, αλλά ταυτόχρονα έχουν πιο αέρινη αίσθηση.

Φον ντε τεν για λαμπερή επιδερμίδα, Revitalessence Skin Glow, Shiseido

4. Είναι η στιγμή που συναντάμε ξανά τα bronzer μας. Χαρίζουν άμεσα φωτεινή όψη και λαμπερό χρώμα στην επιδερμίδα χωρίς καν να βγούμε στον ήλιο.

Κρέμα-τζελ για λαμπερή ηλιοκαμένη όψη, Healthy Glow Bronzing Cream, Chanel

5. Είναι κάποιες περίοδοι ή μέρες που το μόνο που θέλουμε είναι ένα κονσίλερ που καλύπτει μαύρους κύκλους και άλλες ατέλειες του προσώπου.

Κονσίλερ που καλύπτει τις ατέλειες και φωτίζει τον τόνο της επιδερμίδας, Real Flawless Weightless Perfecting Concealer, Laura Mercier

Update

Οι πιο ζεστοί μήνες του χρόνου απαιτούν μικρές αλλαγές στις επιλογές μας. Οι λεπτόρρευστες υφές και τα προϊόντα μακιγιάζ που χαρίζουν χρώμα υγείας και ηλιοκαμένη όψη είναι αυτά που αναζητούμε.

Στην τσάντα

Ενα lip balm με χρώμα λειτουργεί τέλεια για τις ημέρες που δεν θέλουμε να φορέσουμε κραγιόν. Τονίζει όσο πρέπει την απόχρωση των χειλιών ενώ ενυδατώνει την περιοχή.

Lip balm που χαρίζει στα χείλη χρώμα, άνεση και ανάλαφρη αίσθηση, Lip Care Black Currant, Apivita

Πρόσωπο

Από εποχή σε εποχή αυτό που αλλάζει είναι τα συστατικά που επιλέγουμε, αλλά και οι προτεραιότητες που δίνουμε σε σχέση με τις ανάγκες της επιδερμίδας μας.

1. Τριπλή Δράση

Ο ορός Rénergie H.C.F. Triple Serum της Lancôme με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη C, νιασιναμίδη και φερουλικό οξύ βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας, διορθώνει λεπτές γραμμές και απαλύνει τις κηλίδες.

2. Δροσερός Καθαρισμός

Ενα νερό micellar είναι σίγουρα αυτό που θέλουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Νερό Καθαρισμού Micellar με βιταμίνη C της Garnier αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ, καθαρίζει σε βάθος από ρύπους και λιπαρότητα σε ένα βήμα.

3. Υφή τζελ

Για την περίοδο όπου ανεβαίνει ο υδράργυρος επιλέγουμε μία ενυδατική κρέμα με λεπτόρρευστη υφή τζελ όπως η Water Crush Oil Free Moisturizing Face Cream Gel της Clinea που είναι σαν μια έκρηξη νερού στην επιδερμίδα.

4. Καθαρή Επιδερμίδα

Στο τέλος της ημέρας αφαιρούμε από την επιδερμίδα μακιγιάζ, ρύπους και υπολείμματα από τα προϊόντα φροντίδας. Ενα τζελ καθαρισμού όπως το Gel Nettoyant Purifiant της Jowaé είναι αυτό που χρειαζόμαστε.

5. Συστατικό Σταρ

Η νιασιναμίδη ξεχωρίζει γιατί ενδυναμώνει τον επιδερμιδικό φραγμό, μειώνει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων και είναι ιδανική για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Δοκιμάστε τον ορό Liftactiv Specialist B3 Serum της Vichy.

6. Απαλή Φροντίδα

Η δημοφιλής Creamy Eye Treatment With Avocado της Kiehl’s είναι μία κρέμα ματιών με ανάλαφρη υφή, ιδανική για την εποχή, που διατηρεί την επιδερμίδα των ματιών ενυδατωμένη και απαλή.

Αντηλιακή Προστασία

Ακόμα και για όποια δεν την τιμά όλο το χρόνο, τώρα γίνεται καθημερινή υπόθεση. Και η αλήθεια είναι ότι αρκεί να βρεθεί το σωστό προϊόν για να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια.

1. Για τα Χείλη

Μπορεί να μην είναι το πρώτο που θα επιλέξουμε, αλλά μία αντηλιακή σύνθεση για τα χείλη που ταυτόχρονα ενυδατώνει και χαρίζει λαμπερά χείλη είναι ευχάριστη ειδικά για τις εκδρομές μας.

Αντηλιακό balm για τα χείλη, Luxurious Suncare SPF 30 Hydro-Protecting Balm, InterMed

2. Με Χρώμα

Ενα αντηλιακό προσώπου με χρώμα συνδυάζει προστασία και μακιγιάζ και είναι η ιδανική επιλογή για όσες επιθυμούν ελαφριά κάλυψη. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τα προϊόντα που χρειαζόμαστε για την πρωινή μας ρουτίνα ομορφιάς.

Αντηλιακή κρέμα με χρώμα, Red Grape Tinted Daily Sunscreen Face Cream, Korres

3. Για την τσάντα

Μία αντηλιακή σύνθεση σε μορφή στικ είναι ό,τι καλύτερο για να ανανεώνουμε ανά πάσα στιγμή της ημέρας την προστασία ακόμα και πάνω από το μακιγιάζ.

Aντηλιακό στικ για πρόσωπο, χείλη και ευαίσθητα σημεία, Vinosun Protect Invisible High Protection Stick, Caudalie

4. Αόρατο Τελείωμα

Oι λεπτόρρευστες κρέμες αντηλιακής προστασίας έχουν γίνει οι αγαπημένες μας καθώς κάνουν ευχάριστη την εφαρμογή. Οταν δε συνδυάζονται και με συστατικά όπως η νιασιναμίδη, μας χαρίζουν έξτρα οφέλη.

Aντηλιακή κρέμα προσώπου με νιασιναμίδη, Bright Reveal Dark Spot UV Fluid SPF 50+, L’Oréal Paris

Body

Δεν μιλάμε πια για το τέλειο beach body. Μιλάμε για απολαυστικές συνθέσεις και προϊόντα που μας βοηθούν να αποκτήσουμε μια λαμπερή, ενυδατωμένη και λεία επιδερμίδα στο σώμα. Μπορεί σε κάποιες γυναίκες η απολέπιση του σώματος να ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία -κάπου εκεί ανήκω και εγώ-, η αλήθεια είναι όμως ότι το scrub είναι το προϊόν-κλειδί που χαρίζει απαλή και λαμπερή επιδερμίδα από την πρώτη κιόλας χρήση. Επίσης, οι απολεπιστικές συνθέσεις εξασφαλίζουν ομοιόμορφο αποτέλεσμα στη χρήση των αυτομαυριστικών προϊόντων.

Στο μπάνιο επιλέγουμε αναζωογονητικά αφρόλουτρα που κυρίως μας αρέσουν για το άρωμά τους – εκτός από περιπτώσεις με ατοπικά δέρματα όπου καλό είναι να εφαρμόζουμε εξειδικευμένες συνθέσεις. Οσο για την κυτταρίτιδα, αν μας απασχολεί, μπορούμε να βελτιώσουμε την όψη της επιδερμίδας με φόρμουλες που περιέχουν συστατικά όπως η καφεΐνη, η ρετινόλη, τα φύκια, το ροζ πιπέρι που αποσυμφορούν και τονώνουν την περιοχή. Ακόμα όμως κι αν δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία, μπορούμε να επιλέξουμε μια ενυδατική κρέμα σώματος ή ένα λάδι έτσι ώστε να διατηρήσουμε την υγρασία στην επιδερμίδα μετά το μπάνιο.

1. Τζελ με δράση κατά της κυτταρίτιδας με συνδυασμό εκχυλίσματος άλγης και καφεΐνης, Celluli Eraser, Biotherm
2. Αυτομαυριστική σύνθεση, Self Tan Golden Body Gel, Lancaster
3. Κρέμα σώματος με άρωμα σύκου, Fleur de Figuier Well Being Body Lotion, Roger & Gallet
4. Tζελ σύσφιγξης με καφεΐνη, Triple Effect Body Contouring Frosted Gel, Frezyderm
5. Λάδι που απαλύνει τις ραγάδες, Luminous 630 Anti-Stretch Marks Body Oil Serum, Nivea
6. Συμπυκνωμένη σύνθεση που διορθώνει τις ραγάδες, Phytolastil The Concentrate Stretch Marks Correction, Lierac
7. Λάδι σώματος με εκχύλισμα από γεράνι, The Geranium Rose Body Oil, Augustinus Bader
8. Απολεπιστικό σώματος, Rêve de thé Revitalising Granular Scrub, Nuxe

 

Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στη ρουτίνα ομορφιάς πριν το καλοκαίρι appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.

Πηγή: marieclaire.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ