Ρουμανία: Ο Άντριου Τέιτ θα δικαστεί για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, σύμφωνα ρουμανικό δικαστήριο

Ρουμανία: Ο Άντριου Τέιτ θα δικαστεί για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, σύμφωνα ρουμανικό δικαστήριο

Η δίκη του Άντριου Τέιτ, ενός αυτοαποκαλούμενου «μισογύνη» διαδικτυακού influencer που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό, μπορεί να συνεχιστεί, δήλωσε την Παρασκευή ρουμανικό δικαστήριο όπως αναφέρει το CNN. Ο Τέιτ παραπέμφθηκε τον Ιούνιο μαζί με τον αδελφό του Τρίσταν και δύο Ρουμάνους πολίτες (ξανά) με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και της συγκρότησης εγκληματικής συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών – ισχυρισμούς που έχουν αρνηθεί.

Το δικαστήριο στο Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της Ρουμανίας, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης και οι αδελφοί Τέιτ έχουν ήδη ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, δήλωσε η Ματέα Πετρέσκου, εκπρόσωπος των αδελφών.

Οι Ρουμάνοι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι οι αδελφοί Τέιτ αποπλάνησαν τα θύματά τους ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι ήθελαν σχέση ή γάμο μαζί τους.

Οι Άντριου και Τρίσταν Τέιτ κατηγορούνται για βιασμό και εμπορία ανθρώπων από ρουμανικό δικαστήριο και αναμένεται να οριστεί ημερομηνία εκδίκασης.

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι τους και ποια η ιστορία τους με τον νόμο

Ο Γιουτζέν Βιντινέακ , επικεφαλής συνήγορος των αδελφών Τέιτ, υποστήριξε ότι η απόφαση της Παρασκευής «στερείται νομικής βάσης και αιτιολογίας» και δήλωσε ότι «έχουν καταθέσει ισχυρή έφεση». Ο Άντριαν Σαντουλέσκου, δικηγόρος των άλλων δύο υπόπτων, υποστήριξε επίσης ότι η απόφαση «είναι παράνομη και χωρίς βάση».

Τον Μάρτιο, ρουμανικό δικαστήριο ενέκρινε την έκδοση των αδελφών Τέιτ στο Ηνωμένο Βασίλειο – αλλά μόνο αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία της δίκης στη Ρουμανία.

Οι αδελφοί Τέιτ, και οι δύο πρώην επαγγελματίες kickboxers, συνελήφθησαν για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2022 και παρέμειναν υπό αστυνομική κράτηση μέχρι τον Απρίλιο του 2023, προτού τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Τέιτ έγινε διάσημος στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνοντας δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, παραληρώντας για την ανδρική κυριαρχία, τη γυναικεία υποταγή και τον πλούτο. To υλικό μίσους που διέδιδε ήταν διαθέσιμο σε παιδιά από 13 ετών.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ