Δήμος – Περιφέρεια συμπράττουν για να γίνουν Π.Ο.Π. ποιοτικά προϊόντα του Αλμυρού

437678633_1165687437949909_8219738049530198550_n

Συνάντηση με  τον απεσταλμένο συνεργάτη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Επαμεινώνδα Ευεργέτη είχε στο δημαρχείο της πόλης ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Αντικείμενο της συζήτησης, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, ήταν “η προσπάθεια του Δήμου Αλμυρού που γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, προκειμένου να αποκτήσουν επωνυμία Π.Ο.Π. τα τοπικά προϊόντα της περιοχής του Αλμυρού: κρέατα, μέλι, αρωματικά φυτά Όθρυος, καθώς και ελαιόλαδο”.

Όπως τονίζεται: “Τα προϊόντα αυτά είναι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας και από τη στιγμή που θα πιστοποιηθούν ως Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, θα αποτελέσουν τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής του Αλμυρού, αναδεικνύοντας τις αρετές του ιδιαίτερου ανθρωπογεωγραφικού περιβάλλοντος του Δήμου”.

Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με την δημοτική αρχή, είναι η αναζήτηση και εξεύρεση ιστορικών στοιχείων για τα προϊόντα αυτά, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη τεκμηρίωση για την πλήρη συγκρότηση του φακέλου υποβολής.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ