ιδέες για να περάσετε υπέροχα

ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

Ακόμη και όταν ο χρόνος φαίνεται να είναι λίγος, το να περάσετε ένα Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο είναι εφικτό! Τι δεν πρέπει να χάσετε αν έχετε μόνο μερικές μέρες; Ακολουθούν μερικές καλές συμβουλές για το πώς να οργανώσετε ένα Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο και τα must αξιοθέατα της πόλης για μια διαμονή το Σαββατοκύριακο στη σκιά της Madonnina. Ορίστε!

Πρακτικές συμβουλές για μια σύντομη επίσκεψη στο Μιλάνο

Για να μετακινηθείτε στην πόλη πιο εύκολα, αγοράστε ένα ημερήσιο εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ένα εισιτήριο 3 ημερών και κατεβάστε την εφαρμογή Azienda Trasporti Milanesi (ATM): με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ταξίδι και μπορείτε να υπολογίσετε τις διαδρομές σας και να ελέγξετε τη συχνότητα των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους χρόνους αναμονής ανά πάσα στιγμή. Η βόλτα με το τραμ είναι συχνά ο ιδανικός τρόπος για να δείτε διαφορετικές περιοχές της πόλης και να ξεκουράσετε τα πόδια σας καθώς μετακινείστε από το ένα σημείο στο άλλο!

 Αν δεν θέλετε να χάσετε μια έκθεση για την οποία έχετε ακούσει πολλά, η συμβουλή μας είναι να κλείσετε εκ των προτέρων μια επίσκεψη στα μουσεία του Μιλάνου. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να περάσετε ώρες και ώρες στην ουρά, χάνοντας έτσι τη δυνατότητα να δείτε οτιδήποτε άλλο. Με λίγα μόνο κλικ μπορείτε να προγραμματίσετε μια επίσκεψη στο MUDEC ή στο Palazzo Reale και ίσως στον Καθεδρικό Ναό και στον Μυστικό Δείπνο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, δύο από τα μέρη που πρέπει να δείτε στο Μιλάνο: δύο τέτοιοι θησαυροί δεν πρέπει να χάσετε!

Σκεφτείτε εκ των προτέρων και αποφύγετε προβλήματα ακόμα και τις ώρες των γευμάτων: για να απολαύσετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο και να μην χάσετε τα καλύτερα εστιατόρια του Μιλάνου, ελέγξτε τις ώρες λειτουργίας και εάν είναι δυνατό να κάνετε κράτηση. Οι πιτσαρίες και τα εστιατόρια που αγαπούν περισσότερο οι Μιλανέζοι είναι συχνά γεμάτες ή έχουν μεγάλους χρόνους αναμονής, ειδικά μεταξύ 8 και 10 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα.

Τι πρέπει να δείτε σε ένα Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: πρώτη μέρα

Ας φανταστούμε ένα πιθανό δρομολόγιο για την πρώτη μέρα ενός Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο. Ας ξεκινήσουμε με το Fashion Quadrilateral, την εμπορική περιοχή υψηλής ραπτικής. Μια βόλτα ανάμεσα στις διάσημες μπουτίκ υψηλής μόδας στη Via della Spiga, τη Via Montenapoleone και τη γειτονική περιοχή είναι απαραίτητη! Αφήνοντας πίσω την υψηλή μόδα, σε λίγα μόλις λεπτά θα μπορούσατε να περπατήσετε κατά μήκος της Via Manzoni μέχρι την πλατεία Piazza della Scala, όπου βρίσκεται το πιο διάσημο θέατρο της πόλης, ένας ναός της όπερας και του μπαλέτου.

Δεν μπορείτε να πείτε ότι έχετε πάει στο Μιλάνο, λοιπόν, χωρίς να έχετε περπατήσει στην Galleria Vittorio Emanuele II που συνδέει την Piazza della Scala με την Piazza Duomo: Η Πινακοθήκη είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της πόλης, επειδή συνδέει κομψά το ιστορικό κέντρο της πόλης. Ψάξτε και δείτε μόνοι σας! Όταν φτάσετε στην Piazza Duomo, η λήψη μιας αναμνηστικής φωτογραφίας είναι πρακτικά υποχρεωτική. Το Duomo είναι ο υπέροχος γοτθικός καθεδρικός ναός του Μιλάνου αφιερωμένος στη Madonna, και πράγματι το άγαλμα της “madunìna” στο κεντρικό κωδωνοστάσιο είναι το σύμβολο του Μιλάνου. Μια επίσκεψη στο εσωτερικό, τα υπόγεια ερείπια και τις βεράντες του Duomo διαρκεί δύο έως τρεις ώρες, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Αφού εξερευνήσετε τον καθεδρικό ναό Duomo, θα μπορείτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη στην Piazza Mercantione των παλαιότερων τμημάτων του Μιλάνου και, στη συνέχεια, στην αρχή της via Torino, θα μπορούσατε να εκπλαγείτε από το trompe l’oeil που τελειοποίησε ο Bramante στο εκκλησία Santa Maria presso San Satiro. Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια του Cinque Vie και συνεχίστε νότια, όπου θα βρείτε τις Στήλες του San Lorenzo, ένα υστερορωμαϊκό κτήριο που βρίσκεται στην πλατεία μπροστά από την ομώνυμη Βασιλική και σε απόσταση αναπνοής από τη μεσαιωνική Porta Ticinese.

Σε αυτό το σημείο, ως ένα άξιο τέλος στην πρώτη μέρα του Σαββατοκύριακου παραμονής στο Μιλάνο, απολαύστε ένα απεριτίφ, ένα δείπνο ή ένα ποτό στην περιοχή του καναλιού Navigli, μια από τις περιοχές που αγαπούν περισσότερο οι Μιλανέζοι και οι επισκέπτες του Μιλάνου, λόγω των κλαμπ και τη μοναδική ατμόσφαιρα του παρελθόντος Μιλάνου.

Τι πρέπει να δείτε σε ένα Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: δεύτερη μέρα

Στο υποθετικό δρομολόγιο της δεύτερης ημέρας του Σαββατοκύριακου στο Μιλάνο ας ξεκινήσουμε με ένα από τα σύμβολα του Μιλάνου, η Βασιλική του Sant’Ambrogio είναι η παλαιοχριστιανική εκκλησία αφιερωμένη στον πολιούχο της πόλης και είναι ελεύθερα επισκέψιμη. Από εδώ θα μπορούσατε να κατευθυνθείτε προς το Corso Magenta και μετά την Piazza Affari, όπου μπορείτε να δείτε το L.O.V.E., το εμβληματικό γλυπτό «μεσαίο δάχτυλο» του Maurizio Cattelan. Μια βόλτα στον όμορφο πεζόδρομο της Via Dante θα σας οδηγήσει στο Castello Sforzesco, ένα από τα αξιοθέατα του Μιλάνου που πρέπει να δείτε. Ακόμα και όταν ο χρόνος είναι λίγος, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά στην τεράστια Αυλή των Όπλων.

 Στα ανατολικά του Parco Sempione βρίσκεται η Brera, μια από τις πιο χαρακτηριστικές συνοικίες του Μιλάνου όπου θα βρείτε και την Brera Accademia delle Belle Arti. Αν είναι ήδη ώρα για μεσημεριανό, σταματήστε σε ένα από τα πολλά μικρά εστιατόρια για να δοκιμάσετε ένα μιλανέζικο ριζότο ή μια κοτολέτα «αυτί ελέφαντα» μαζί με ένα καλό ποτήρι κρασί. Από την Brera, την καρδιά του Μιλάνου, είναι εύκολο να φτάσετε στο San Marco, μια ιδιαίτερα υποβλητική περιοχή: όπου κάποτε έρεε ένα κανάλι. Πράγματι μπορείτε να δείτε την κλειδαριά του Λεονάρντο ντα Βίντσι, σχεδιασμένη για να ρυθμίζει τη ροή του νερού και να κάνει το κανάλι πλωτό κατά την περίοδο της Αναγέννησης.

Το Corso Garibaldi, από την άλλη πλευρά, οδηγεί στα Moscova/Corso Comoareas που είναι πολύ απασχολημένα, ειδικά την ώρα του απεριτίφ, αλλά και γεμάτα πετράδια, όπως η Βασιλική του San Simpliciano και το μεγάλο μοναστήρι της. Από εδώ μπορείτε να συνεχίσετε προς την Piazza Gae Aulenti, όπου οι ουρανοξύστες του χρηματοοικονομικού κόσμου δίνουν τη θέση τους στο όμορφο Parco La Biblioteca degli Alberi και τις δύο εμβληματικές πολυκατοικίες γνωστές ως Bosco Verticale, ένα αξιοθέατο που πρέπει να δείτε για ένα Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο! Με μια σύντομη βόλτα με το τραμ, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την περιοχή Lazzaretto και την Porta Venezia, ίσως για να εμπνευστείτε από το στυλ Liberty του Casa Galimberti, από την εκλεκτική αρχιτεκτονική του Casa Berri Meregalli ή από το μουσείο Villa Necchi Campiglio.

Τι να κάνεις στο Μιλάνο αν έχεις χρόνο… ή αν έχεις πολύ λίγο χρόνο!

Το Μιλάνο είναι γεμάτο μουσεία και αξιοθέατα, και αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε στην τέχνη, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το Museo del Novecento, το Fondazione Prada ή να εξερευνήσετε την περιοχή της Via Tortona με τα στούντιο μόδας και σχεδιασμού. Δύο ολοένα και πιο συχνές περιοχές είναι η Chinatown Via Paolo Sarpi, ιδανική για περίπατο και το ανατολίτικο street-food, και το City Life, μια φουτουριστική συνοικία λίγα βήματα από το εκθεσιακό κέντρο Fieramilanocity.

Μια λύση για όσους έχουν λίγο χρόνο, αλλά εξακολουθούν να θέλουν να μάθουν τι υπάρχει να δουν στο Μιλάνο ένα Σαββατοκύριακο είναι ένα hop on-hop εκτός της περιοδείας σε ένα από τα τουριστικά λεωφορεία που έφτασαν στην πόλη του Μιλάνου πριν από μερικά χρόνια. Αν σας αρέσει η ποδηλασία στην ύπαιθρο, νοικιάστε ένα ποδήλατο για να περιηγηθείτε στα πάρκα της πόλης και να μετακινηθείτε πιο γρήγορα, περνώντας με ταχύτητα στους τυπικούς μιλανέζικους πλακόστρωτους δρόμους και ποδηλατόδρομους, που στο Μιλάνο αποκτούν όλο και περισσότερο χώρο στην καθημερινή ζωή.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα Επειδή μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που δεν θα…