Χιρόνα – Μπαρτσελόνα 4-2: Πήρε το καταλανικό ντέρμπι με ανατροπή και έστεψε πρωταθλήτρια την Ρεάλ

Χιρόνα – Μπαρτσελόνα 4-2: Πήρε το καταλανικό ντέρμπι με ανατροπή και έστεψε πρωταθλήτρια την Ρεάλ

Η Χιρόνα δεν πτοήθηκε από το 2-1 της Μπαρτσελόνα στο ημίχρονο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πόρτου που σκόραρε δις (65′, 74′) πήρε τη νίκη στο καταλανικό ντέρμπι με 4-2.

Αυτό το αποτέλεσμα, αυτόματα κάνει τη Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλήτρια Ισπανίας, μετά την νίκη της επί της Κάντιθ λίγο νωρίτερα.

Στο 3ο μόλις λεπτό ο Κρίστενσεν κοντρόλαρε με το στήθος, γύρισε όμορφα και με σουτ στην κίνηση από δεξιά έκανε το 0-1 αλλά σχεδόν με τη σέντρα ο Ντόβμπικ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.Στο 44’ η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι και ο Λεβαντόφσκι εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 65’ o Σέρτζι Ρομπέρτο έκανε τραγικό λάθος, ο Ντόβμπικ από αριστερά έστρωσε στον Πόρτου που από κοντά πλάσαρε για το 2-2. Πριν προλάβει καλά-καλά να συνέλθει η Μπαρτσελόνα, στο 67’ ο Πόρτου έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Γκουτιέρεθ πλάσαρε για το 3-2. Σαν να μην έφτανε μία απλή ανατροπή, στο 74ο λεπτό ο Πόρτου έδωσε διαστάσεις θριάμβου με απίθανο σουτ στην κίνηση από πλάγια δεξιά έκανε το 4-2.

Οι ενδεκάδες

Χιρόνα: Γκατσανίγκα, Μπλιντ, Νταβίντ Λόπεθ (64’ Γιαν Κόουτο), Έρικ Γκαρσία, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, Αλέις Γκαρσία, Μαρτίν, Ερέρα, Τσιχανκόβ (64’ Πόρτου), Ντόβμπικ, Σάβιο (85’ Βαλέρι)

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (78’ Οριόλ Ρομέου), Κανσέλο, Κρίστενσεν (68’ Ραφίνια), Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Γκιντογκάν, Φερμίν (68’ Πέδρι), Γιαμάλ (85’ Ζοάο Φέλιξ), Λεβαντόφσκι (78’ Φεράν Τόρες)

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ