Υπουργείο Παιδείας: Νέο βίντεο για την ενδοσχολική βία – Βήμα βήμα ο τρόπος επώνυμης αναφοράς περιστατικών

Υπουργείο Παιδείας: Νέο βίντεο για την ενδοσχολική βία - Βήμα βήμα ο τρόπος επώνυμης αναφοράς περιστατικών

Το βίντεο εμπλουτίζει την εθνική καμπάνια για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

YGEIAMOU.GR TEAM

*Γράφει η Βασιλική Χρυσοστομίδου

Στα παιδιά που θέλουν να ξεφύγουν από το bullying, αλλά δεν γνωρίζουν τον τρόπο, απευθύνεται το νέο βίντεο του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Τώρα έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο, που μπορεί να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν οριστικά αυτό που έχει συμβεί: πρόκειται για την πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr

Στο βίντεο δίνονται λεπτομερείς οδηγίες για τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία – μαθητές, γονείς ή κηδεμόνες.

Μετά τα προσωπικά στοιχεία, ακολουθεί ερωτηματολόγιο με ερωτήσεις κλειστού τύπου. Υπάρχει διαθέσιμο πεδίο για προσθήκη επιπλέον υλικού, εφόσον υπάρχει.

Μετά την υποβολή της αναφοράς, ξεκινά η διαχείρισή της από τα αρμόδια όργανα και ο χρήστης, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για την πορεία αυτής.

Το σύντομο και χρηστικό βίντεο ολοκληρώνεται με την παρότρυνση προς τους μαθητές και τις μαθήτριες, που έχουν υποστεί εκφοβισμό: «Δεν χρειάζεται να ανέχεσαι το μπούλινγκ. Μίλα. Μπορείς».

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ