Λάρισα: Αυτοψία του ΕΛΓΑ για την ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες ζητά ο δήμος Κιλελέρ

kileler mnimeio agroti

Επιστολή στον ΕΛΓΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία για την έγκαιρη καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς απέστειλε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Σωτηρίου με αφορμή το εκτεταμένο φαινόμενο της ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες του Δήμου Κιλελέρ.

Στην επιστολή του ο κ. Σωτηρίου σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί έντονες οχλήσεις από τους δενδροκαλλιεργητές του Δήμου μας σχετικά με ακαρπία στις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας (ήπιος χειμώνας, έντονες εναλλαγές θερμοκρασίας κατά την περίοδο της ανθοφορίας κ.λπ.) εντοπίστηκαν έντονα προβλήματα ακαρπίας στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής μας (αμύγδαλα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, νεκταρίνια κ.α.).

Οι ζημιές από την απώλεια στην παραγωγή τους αναμένονται να είναι μεγάλες, γεγονός που θα προκαλέσει σημαντική μείωση στο εισόδημα των παραγωγών. Παρακαλούμε, όπως κλιμάκιο της υπηρεσίας σας προβεί σε αυτοψία για την έγκαιρη καταγραφή του μεγέθους της ζημιάς στις καλλιέργειες του Δήμου μας».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ