Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ: Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας

IMG_3929

Η εκτίμηση ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στην υπόθεση της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, τονίστηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα.

Ειδικότερα, ο  Λόης Λαμπριανίδης, μέλος Γνωμοδοτικού Συμβουλίου ΕΝΑ οικονομικός Γεωγράφος, αφ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και  πρ. Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων υπ. Οικονομίας & Ανάπτυξης, υποστήριξε ότι οκτώ περίπου μήνες μετά την καταστροφή στην Θεσσαλία, δεν έχει εκπονηθεί ένα συνεκτικό σχέδιο για το μέλλον της περιοχής μετά τις πλημμύρες. Ο κ. Λαμπριανίδης, εξέφρασε ισχυρές ενστάσεις για το στρατηγικό σχέδιο της Ολλανδικής εταιρείας HVA, θέτοντας ερωτήματα και για την επιστημονική επάρκεια της.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κώστας Παπαδημητρίου, πρότεινε την θέσπιση Οργανισμού Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου  στα πρότυπα του «Αθήνα 20024», με σημαντικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων αλλά και με σαφή διαδικασία κοινωνικού ελέγχου και λογοδοσίας.

Από την πλευρά του ο γεωπόνος, Γεωπόνος Δρ. Εδαφολογίας, πρ. Διευθυντής Ινστιτούτου Βιομηχανικών & Κτηνοτροφικών Φυτών κ. Χρ. Τσαντήλας, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ σε ό,τι αφορά στις πλημμυρισμένες εκτάσεις πέριξ της λίμνης Κάρλας, επισήμανε με έμφαση, ότι οι η αποστράγγιση που έχει ήδη ξεκινήσει με φυσικό τρόπο θα αφήσει πίσω της κατεστραμμένες εκτάσεις.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ