Θεσσαλία: Σε ειδικό καθεστώς πριμοδότησης οι υποψήφιοι πλημμυροπαθείς μαθητές των πανελλαδικών

Δημήτρης Κουρέτας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Σύντομα θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση για την ένταξη των πλημμυροπαθών μαθητών της Θεσσαλίας στο ειδικό καθεστώς πριμοδότησης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Σχολικού έτους 2023-2024.

Σε δηλώσεις της, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι «συνεργάστηκε με τον Περιφερειάρχη για την ολοκλήρωση της γραφειοκρατικής διαδικασίας ώστε τα παιδιά των περιοχών που είχαν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να υπαχθούν στην υπουργική απόφαση που θα τους δίνει τη δυνατότητα σε ποσοστό 2% στις πανελλαδικές εξετάσεις, να έχουν τη διαφορετική μεταχείριση».

Από την πλευρά του ο κ. Κουρέτας επισήμανε ότι ήδη έχουν σταλεί στο υπουργείο τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να εκδοθεί στη συνέχεια η υπουργική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρέτας με επιστολή στο υπουργό Παιδείας περιέγραφε το πρόβλημα και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «με τη βεβαιότητα ότι κατανοείτε το πρόβλημα και με βάση όσα ίσχυσαν κατά το παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ζητώ να λάβετε ειδική μέριμνα για τους τελειόφοιτους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό έτος 2023 – 2024, εντάσσοντας τους πλημμυροπαθείς υποψήφιους των Πανελληνίων Εξετάσεων στο ειδικό ποσοστό πριμοδότησης των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ανά κατηγορία λυκείου, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ