Ίλιγγος από την…”δεξιά” στροφή Κασσελάκη- Παρά την εκεχειρία,…

ΗΠΑ: Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου - Στέφανου Κασσελάκη στη Νέα...

Της Νίκης Ζορμπά

Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάνε καθόλου καλά και αυτό (δεν) βγαίνει προς τα έξω. 

Κασσελάκειος ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρός του έχει πάρει επάνω του τις ευρωεκλογές αλλάζοντας ενδιαμέσως και “αδιαμεσολάβητα” κατά πώς συνηθίζει, ακόμη και πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ , προκαλώντας απελπισία στο εσωτερικό του , ακόμη και σε στελέχη που και τον στήριξαν ( όπως τον πολιτικό του μέντορα Παύλο Πολάκη) αλλά και “μετριοπαθή” κορυφαία τα οποία τουλάχιστον έως τις ευρωεκλογές έχουν ( ή είχαν 😉 συνομολογήσει να μη δημιουργήσουν αναταραχές στην ηγεσία για το “κοινό καλό”. 

Το πώς αντιλαμβάνεται ο κ. Κασσελάκης το “κοινό καλό” βέβαια, είναι μια δύσκολη συζήτηση. Καταλήγει επανειλημμένες φορές να μην είναι ούτε καλό και σίγουρα όχι “κοινό”. 

Από την αλλαγή της βάσης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , μοιραία ο πρόεδρός του περνά και στην αλλαγή της φυσιογνωμίας του κόμματος, με “δεξιά” στροφή σε σειρά ζητημάτων με ολίγο πασπάλισμα στη μαρκίζα του και από “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” που φαίνεται αυτή τη στιγμή “ευπώλητη” τάση, δεδομένης και της συντηρητικής στροφής των ψηφοφόρων – και όχι μόνο των εν Ελλάδι- εν όψει των ευρωεκλογών. 

Με τούτα και με κείνα, τα “φάλτσα” Κασσελάκη ( για τον παραδοσιακό ΣΥΡΙΖΑ) είναι και πυκνά και απανωτά, προκαλώντας ίλιγγο. Μέχρι και η πρόκριση του Δημήτρη Παπανώτα στην τελική λίστα για τους ευρωυποψηφίους ( περνώντας και στις προκριματικές), έχει προκαλέσει φουρτούνες στο εσωτερικό με τη Νέα Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ να πιέζουν για αποπομπή του μετά από προκλητικές του δηλώσεις ( σ.σ οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν έχουν πρόβλημα και αν κάποια έχει ανεχόμενη έναν σατράπη είναι πρόβλημά της). 

Σήμερα στις 3μμ θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ άμα τη επιστροφή του προέδρου από τις ΗΠΑ. Σε επιεικώς, “παγωμένο” κλίμα. 

Βολές κατά ριπάς ( εφ όλη της ύλης) από στελέχη

Π. Πολάκης

Τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου. Όλοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Σύμφωνα με το καταστατικό μας άλλωστε, o ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. εκφράζει την κοινωνική και πολιτική συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο. (…)

Η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στην κουβέντα. Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα. 

Θ. Καρτερός

Σε “χλωρό κλαρί” δεν έχει αφήσει ο αρθρογράφος της Αυγής και πάγια στενός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα τον νέο πρόεδρο με άρθρα του στην κομματική εφημερίδα. 

*”Κι εδώ η μάσκα: ο κακός Πούτιν, η Ρωσία της βίας που θέλει να κατακτήσει την Ευρώπη, η καλή Δύση, η ιερή αμυντική συμμαχία και ασπίδα των ελεύθερων λαών του κόσμου – το ΝΑΤΟ! Οι Ουκρανοί του Ζελένσκι σκοτώνονται και σκοτώνουν εν ονόματι όλων μας. 

Να μιλάμε για κρίση, αντί για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Να καταδικάζουμε τους φανατικούς, από τη μια, και να αγκαλιάζουμε τον Νετανιάχου, από την άλλη. Να αποστρέφουμε το βλέμμα από τη σφαγή των αμνών και να εκλιπαρούμε αυτοσυγκράτηση από τους σφαγείς”, έγραψε σε χθεσινό του άρθρο, υπαινικτικά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ειρωνευόμενος τη στάση του απέναντι σε ΝΑΤΟ ( την χαρακτήρισε ιερή συμμαχία – και σε Ουκρανία). 

Σε άλλο άρθρο του ο κ. Καρτερός, έβαλε και πιο προσωπικά εναντίον Κασσελάκη

*Μονόχρωμος, σχεδόν μονοπρόσωπος έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παντού και πάντα Κασσελάκης. Εξαφανισμένα τα όργανα. Και όταν κάπου-κάπου εμφανίζονται άλλοι, με διαφορετικό πολιτικό φορτίο και βιογραφικό, παριστάνουν τον Κασσελάκη.

*Δεν χλώμιασαν το άστρο του Τσίπρα -το αντίθετο μάλιστα- ούτε τα συλλογικά όργανα ούτε μια σειρά στελέχη, καθένα με το δικό του χρώμα και αποτύπωμα. Η χάβρα κόστισε στον ΣΥΡΙΖΑ, όχι η συλλογικότητα. 

Κ. Ζαχαριάδης

Το αίτημα για ειρήνη, όχι μόνο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στη γειτονιά, μετά τη βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Μια εξωτερική πολιτική η οποία πρέπει να είναι πολυδιάστατη. Πολυδιάστατη δεν σημαίνει εξισορροπιστική για όλους, πολυδιάστατη σημαίνει ότι ταυτόχρονα μπορώ να συγκρούομαι, αλλά και ταυτόχρονα να συνομιλώ. Πρέπει πάντα η εξωτερική πολιτική της χώρας και οι θέσεις της να ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντα της ίδιας της χώρας. Δεν μπορούμε δηλαδή και δεν πρέπει να γίνουμε μπροστινοί συμφερόντων κανενός. 

Ολ. Γεροβασίλη

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες με πολιτικά κριτήρια και με το βλέμμα όχι μόνο στην εσωτερική ατζέντα αλλά και στο ευρωπαϊκό μέλλον. Άρα ο κάθε πολίτης οφείλει να ψηφίσει το κόμμα και τον/την υποψήφιο το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να εκπροσωπήσει πολιτικά και με επάρκεια τη χώρα στο ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ