“Μασάζ” στα στελέχη της ΝΔ, στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Η κρίση να μην γίνει περιφερειακή...

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σημείο αναφοράς στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί η ενεργοποίηση της υπουργικής και κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και παλαιών και νέων στελεχών της οδού Πειραιώς. Αν και παραδοσιακά η περίοδος της πασχαλινής εορτής προσφέρεται για…κατέβασμα στις ταχύτητες των πολιτικών ρυθμών, ο πρωθυπουργός συνεχίζει σήμερα και αύριο σε…φουλ πρόγραμμα, με σημείο αναφοράς την ατζέντα της καθημερινότητας.

Η πληροφορία για την επικείμενη επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά, μετά την παρουσία του την προηγούμενη εβδομάδα στην Κεντρική Αγορά στο Ρέντη…κουμπώνει με το βάρος που ρίχνει η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ίδια στιγμή που Ηρώδου Αττικού 19 και συναρμόδια υπουργεία ρίχνουν στη…μάχη εργαλεία, όπως η πλατφόρμα του “e-Καταναλωτής”, η οποία έχει διευρυνθεί και συμπεριλαμβάνει 3.000 προϊόντα. ξέρω πολύ καλά ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να δοκιμάζει τα νοικοκυριά. “Ξέρω πολύ καλά ότι θα χρειαστεί επίμονη προσπάθεια, η οποία θα διαρκεί όσο χρειαστεί για να μπορούμε να στηρίξουμε το εισόδημα, ειδικά των ασθενέστερων συμπολιτών μας, σε έναν δρόμο ο οποίος είναι δύσκολος, θα μας φέρει όμως σύντομα στο ξέφωτο…Στην πράξη θα παραμείνουν, όμως, οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών. Υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα που και αυτά τα 50 ευρώ τα οποία πήραν ως αύξηση στον κατώτατο μισθό μπορεί να το θεωρούν ως μια σταγόνα στον ωκεανό. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Μπορεί να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή, κάποια στιγμή όμως η ακρίβεια θα υποχωρήσει και οι αυξήσεις των μισθών θα παραμείνουν. Και το 2027 θα είμαστε εδώ και θα έχουμε υλοποιήσει τη δέσμευσή μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό 1.500 ευρώ”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή του παρέμβαση από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Με τις δημοσκοπήσεις, δε, να αποτυπώνουν την τάση επανασυσπείρωσης της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, η αντιμετώπιση μικρών ή μεγάλων ζητημάτων που βρίσκουν ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα φαίνεται ότι μετατρέπεται σε ένα από τα βασικά κριτήρια όσον αφορά στην…κατάκτηση του πήχη του 33% στις ευρωκάλπες.

-Άπαντες στο…δρόμο

Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο των διευρυμένων συζητήσεων με τους “157” της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας και η αντεπίθεση που θα έχει ως πρόταγμα το ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα της 9ης Ιουνίου, αλλά και την ανάδειξη της κρισιμότητας των επερχόμενων εκλογών μπαίνει στον πολλαπλασιαστή αμέσως μετά την εορταστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει κύκλος συναντήσεων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο το…μασάζ και την ενημέρωση των “γαλάζιων” για την επικοινωνιακή και πολιτική στρατηγική, ενόψει της 9ης Ιουνίου.

Στις συναντήσεις της οδού Πειραιώς θα δώσουν το “παρών” τα μέλη της επιτροπής εκλογικού αγώνα της “γαλάζιας” παράταξης, βουλευτές, υποψήφιοι ευρωβουλευτές και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. “Θα είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία, προκειμένου να θέσουμε επί τάπητος τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τον προεκλογικό μας αγώνα”, επισημαίνουν κομματικοί παράγοντες, μιλώντας στο Capital.gr.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από άπαντες τους…γαλάζιους να βρεθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με στόχο τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση στο δρόμο προς τη δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου. Και αυτές οι κατά κύματα περιοδείες θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα καθώς στο…δρόμο θα βρεθούν:

-Τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων και βουλευτών, τα οποία θα καλύψουν με τις επισκέψεις τους το σύνολο της επικράτειας.

-Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

-Κομματικά στελέχη, με γνώση των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου η…ζύμωση με τους πολίτες να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε χρόνο παράλληλο, ο πρωθυπουργός θέτει, με όλο και μεγαλύτερη ένταση, το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης. Με κλειδιά τις λέξεις “σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ταυτίζει την κυβερνητική παράταξη με τους πολίτες που πιστεύουν στον “πατριωτισμό της ευθύνης” και στον “εκσυγχρονισμό της δημιουργίας”, προκειμένου να συσπειρώσει, εκ νέου, πέριξ της Νέας Δημοκρατίας το πλειοψηφικό ρεύμα του 2019 και του 2023. “Σηκώνουμε το γάντι των αληθινών διλημμάτων αυτών των ευρωεκλογών. Θέλουμε να εξακολουθούμε σε αυτή την πορεία -παρά τις δυσκολίες- εθνικής σιγουριάς, οικονομικής ανακούφισης ή να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει ως τώρα, με αψήφιστες αποφάσεις και με νέα πειράματα; Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις στην Ευρωβουλή ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που κατηγορούν τον τόπο και την πατρίδα σε κάθε ευκαιρία; Και, τελικά, θα επιστρέψουμε στην καθήλωση ή θα διατηρηθούμε σε αυτή την ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή που θα ψηφίσουμε σε λίγο; Σε αυτά τα συγκεκριμένα ερωτήματα καλούμαστε να απαντήσουμε στις 9 Ιουνίου”, σημείωσε ο πρωθυπουργός, στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Πηγή: capital.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ