Ιράν: Ο αρχηγός του στρατού υπόσχεται «Καταιγιστική» απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση

Ιράν: Ο αρχηγός του στρατού υπόσχεται «Καταιγιστική» απάντηση σε οποιαδήποτε επίθεση

Ο επικεφαλής του ιρανικού στρατού διοικητής υποστράτηγος Αμπντολραχίμ Μουσαβί προειδοποίησε ότι «το Ιράν είναι έτοιμο να δώσει μια «Καταιγιστική και ενωμένη» απάντηση σε κάθε μορφή επίθεσης εναντίον του έθνους». Σε δήλωσή του για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας Στρατού τη Δευτέρα, ο Μουσαβί τόνισε την «τρομερή αμυντική και αποτρεπτική δύναμη των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν».

Το μήνυμα ήρθε δύο ημέρες αφότου το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εκτόξευσε μια ομοβροντία πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών προς τα ισραηλινά εδάφη σε αντίποινα για μια φονική επίθεση στις διπλωματικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Συρία στις αρχές του μήνα που στοίχισε την ζωή σε δύο ανώτατα στελέχη και πέντε μεσαία στελέχη.

Η άνευ προηγουμένου αεροπορική επιδρομή, που ονομάστηκε Επιχείρηση Αληθινή Υπόσχεση, έστειλε τους Ισραηλινούς αξιωματούχους σε μια φρενήρη συζήτηση για το αν και πώς να απαντήσουν. Ενώ συζητήθηκε και το κόστος της άμυνας του Ισραήλ.

Η επίδειξη δύναμης για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών

Παρότι το Ισραήλ και το Ιράν είναι ορκισμένοι εχθροί, αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ιράν απάντησε με τόσο υπολογισμένα δυναμικό τρόπο. Ναι μεν, προειδοποίησε και δεν είχε την θέληση να προβεί σε μια τόσο δυναμική απάντηση με πολλούς νεκρούς, όμως σε περίπτωση απροειδοποίητης επίθεσης όλοι γνωρίζουν πως θα υπάρχουν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οπότε το Ιράν θεωρεί πως «πέρασε το μήνυμα», ζωτικής σημασίας για τον ιρανικό λαό.

Ο στρατηγός Μουσαβί δήλωσε ότι η επιχείρηση του Ιράν κατά του ισραηλινού καθεστώτος κατέδειξε μόνο ένα κλάσμα της αποφασιστικότητας και της ικανότητας των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Όπως δήλωσε ο ιρανικός στρατός ξεχωριστά, το 1/10 αυτού που μπορεί να συμβεί.

Η επιχείρηση ήταν «μια αποφασιστική απάντηση στην κατάφωρη επιθετικότητα του σιωνιστικού εχθρού και έφερε χαρά στα καταπιεσμένα έθνη, ιδιαίτερα στον ανθεκτικό λαό της Παλαιστίνης και της Γάζας», δήλωσε ο διοικητής.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ