EINKΥΛ: Τα απογευματινά ιατρεία απορρυθμίζουν το ΕΣΥ

einkyl gnl

«Την πλήρη απορρύθμιση του ΕΣΥ φέρνει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) κ. Γ. Ναταφούλης, στο πλαίσιο σχετικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πύλη του Νοσοκομομείου.

Τα επί πληρωμή χειρουργεία, αποτελούν – σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ – «ένα άλμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικής εμπορευματικής λειτουργίας του κατ’ όνομα πια μόνο «δημόσιου» νοσοκομείου. Πρόκειται για δημόσια νοσοκομεία – αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας με σταδιακή απόσυρση του κράτους από την ευθύνη του να τα χρηματοδοτεί. Μαγαζιά δηλαδή που θα πουλούν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς – πελάτες».

Ο ΄ίδιος έκανε λόγο για «δραστικό περιορισμό των υπηρεσιών που θα παρέχονται δωρεάν» ισχυριζόμενος πως «θα μετατρέψει την υγεία σε ακριβό εμπόρευμα για τους πολλούς και προνόμιο για λίγους. Αυτό είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης… ».

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, «Ο άρρωστος, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της διαχρονικής πολιτικής υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και εν τέλει ιδιωτικοποίησης της υγείας».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

αγωνες στιβου

Τους μαθητές της Θεσσαλίας που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες συγχαίρει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, συγχαίρει την ομάδα καλαθοσφαίρισης κοριτσιών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου…