Λαμπρές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα (Φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια εορτάστηκε σήμερα η Εθνική Επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στη Λάρισα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με πλήθος Λαρισαίων να δίνουν το παρών στην παρέλαση αποδίδοντας φόρο σεβασμού στα παρελαύνοντα τμήματα των Αναπήρων Πολέμου, των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να επικροτούν το μέλλον της πόλης Μαθητών, Προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων και να εντυπωσιάζονται από τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην παρέλαση ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Με τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Εκατοντάδες Λαρισαίοι, χειροκρότησαν θερμά τους μαθητές, τα πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα που παρήλασαν με περηφάνεια αποδίδοντας φόρο τιμής στους ήρωες της επανάστασης του 21.

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου, ο οποίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο νόημα των αγώνων του έθνους και τόνισε το καθολικό αίτημα για “ομόνοια, ευημερία και δικαιοσύνη”, με ειδική αναφορά στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

“Στον πόλεμο είμαστε όλοι ίσοι και οι άνθρωποι θα το κάνουν, προσφέροντας το αίμα τους για την πατρίδα” τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, δανειζόμενος, τον διάλογο ενός λοχία και ενός φαντάρου στην ταινία “Ουρανός”

«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό, από τη μία ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και από την άλλη η επέτειος της Επανάστασης του 1821. Αυτό που αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά είναι πως η έναρξη της επανάστασης έδειξε ότι ο ελληνισμός πορεύεται με διαχρονικές αξίες».«Μόνο ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά. Ας τιμήσουμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη σωτηρία της πατρίδας» ανέφερε σε δηλώσεις του για τη σημερινή επέτειο ο Δήμαρχος Λαρισαίων Αθ. Μαμάκος.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

αγωνες στιβου

Τους μαθητές της Θεσσαλίας που διακρίθηκαν στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες συγχαίρει η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης

Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Βασιλική Ζιάκα, συγχαίρει την ομάδα καλαθοσφαίρισης κοριτσιών των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου…