Όλγα Γεροβασίλη: “Επιστολική ψήφος: για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ΝΔ έπαιξε με τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία”

Σημεία συνέντευξης της Όλγας  Γεροβασίλη, Δ’ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ, στον Τ/Σ Open και στους Π. Στάθη και  Γ. Κολοκυθά

Το ζήτημα των δικαιωμάτων είναι ταυτοτικό–Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέδειξε

Στην παρέμβασή της σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια η Αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι «η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι
ξεκάθαρη και έχει συνέχεια στο χρόνο  καθώς αποτελεί ταυτοτικό ζήτημα εφόσον σχετίζεται με τα ίσα δικαιώματα, άλλωστε» συνέχισε «ως κυβέρνηση έχουμε λύσει ανάλογα ζητήματα δικαιωμάτων όπως το σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου κ.λπ. και ως αντιπολίτευση έχουμε καταθέσει την πρότασή μας από το 2022. Εν ολίγοις, από πλευράς μας το αντιμετωπίζουμε ως ένα νομικό ζήτημα το οποίο έρχεται να επιλύσει θέματα στην πραγματική ζωή και βεβαίως να υπερασπιστεί, πρωτίστως, τα δικαιώματα του παιδιού».

 

Συμπαγής η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ως συμπαγή χαρακτήρισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας η Ό. Γεροβασίλη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουδεμία απόκλιση υπάρχει στο εσωτερικό μας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις έως τώρα αντιφάσεις στη στάση της κυβέρνησης ΝΔ και του Πρωθυπουργού υπογραμμίζοντας ότι «προηγήθηκαν πολλές παλινωδίες από πλευράς του κ. Μητσοτάκη, εξαιτίας της εσωκομματικής σύγκρουσης με την πιο συντηρητική πτέρυγα του κόμματός του». Αναφορικά δε με το κίνητρο της κυβέρνησης πίσω από το νομοσχέδιο επισήμανε ότι «ο κύριος λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης φέρνει αυτό το νομοσχέδιο είναι το πλήγμα  το οποίο έχει δεχθεί το φιλελεύθερο προφίλ του στην Ευρώπη εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών και της ευθραυστότητας του κράτους δικαίου. Τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ίδιος και η κυβέρνησή του τους θεσμούς και τη δημοκρατία στη χώρα».

 

Εύθραυστη η συνοχή της ΝΔ- Ο Πρωθυπουργός προσφέρει το δρόμο της αποχής σε βουλευτές και υπουργούς του

«Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στη συνοχή της ΝΔ» υπογράμμισε στη συνέχεια η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε ότι «παρατηρούμε ότι υπάρχουν δύο ταχύτητες στη στάση που τηρούν τα στελέχη, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανοίγει το δρόμο της αποχής σε βουλευτές και υπουργούς του από την ψηφοφορία». Χαρακτήρισε δε ως προβληματικό το γεγονός ότι «στις μέρες μας όπου η αποχή των πολιτών από την  εκλογική διαδικασία αποτελεί ζήτημα ανησυχητικό, να έρχεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ανοίγει το δρόμο της αποχής από την ψηφοφορία εκλεγμένων βουλευτών που έχουν καθήκον απέναντι στους ψηφοφόρους τους να αποφανθούν. Η αποχή αποτελεί φυγομαχία» είπε κλείνοντας η κ. Γεροβασίλη εκφράζοντας την ειλικρινή της απορία για την στάση του κ. Βορίδη «ο οποίος καίτοι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης ΝΔ δήλωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία νόμου της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί, όμως με ανεξήγητη ευκολία τολμά να εγκαλέσει την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν ψήφισε νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο διεφώνησε».

 

Επιστολική ψήφος: Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ΝΔ έπαιξε με τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία

Αναφορικά με την καταψήφιση του σ/ν της κυβέρνησης για την επιστολική ψήφο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Αντιπρόεδρος της Βουλής εστίασε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αγνόησε παντελώς την κοινοβουλευτική διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με παρατηρήσεις και προτάσεις και «κινήθηκε νύχτα» και αιφνιδιαστικά με τροπολογία, με την αρμόδια υπουργό να αυτοαναιρείται λίγες μόλις ώρες μετά την δημόσια εμφάνισή της σε ΜΜΕ. «Η συνεννόηση και η συναίνεση απαιτούν δύο μέρη αξιόπιστα. Η κυβέρνηση παίζει με τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία» είπε κλείνοντας η κ. Γεροβασίλη.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ