Σταύρος Βέμμος στη FORMedia TV: «Πρέπει να ελεγχθούν οι τιμές στο ελαιόλαδο – Έχει μειωθεί η παραγωγή στη χώρα» (video)

«Στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα έχει μειωθεί η ελαιοπαραγωγή περίπου 20-30% ενώ σε άλλες χώρες έχει αυξηθεί, όπως στην Ισπανία και την Τουρκία και μεγάλο ρόλο παίζει η αύξηση της θερμοκρασία τον χειμώνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομότιμος Καθηγητής Ελαιοκομίας, Σταύρος Βέμμος, στην εκπομπή FOCUS με τον Δημήτρη Τάκη στην FORMedia TV.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί να υπάρξει μείωση και των ελαιόδεντρων λόγω της κλιματικής αλλαγής έως και 10%, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να επηρεαστούν περισσότερες η καλλιέργειες στην Πελοπόννησο.

Με την τιμή του ελαιόλαδου να ανεβαίνει συνεχώς, ο κ. Βέμμος συμπλήρωσε ότι στην περιοχή της Θεσσαλία κινδυνεύουν περισσότερα ο νομός Λάρισας και Μαγνησίας περισσότερο από τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή FOCUS:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 21admedia άνοιξε τις πόρτες της στους ωφελούμενους του ΚΔΗΦ ANIMUS σκορπίζοντας χαμόγελα και ενθουσιασμό, μία ανάσα πριν την έναρξη της Μ. Εβδομάδας

Το επιτελείο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού 21admedia προετοίμασε μια μοναδική ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Οι ωφελούμενοι…