Η ΔΑΚΕ για τη συγκρότηση προεδρείου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας

Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τη συγκρότηση προεδρείου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, η ΔΑΚΕ αναφέρει:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Όπως έχετε ενημερωθεί χρειάστηκαν μόνο τρία χρόνια περίπου για να γίνει το αυτονόητο. Η ΕΛΜΕ ν. Λάρισας κατάφερε τελικά να συγκροτήσει Προεδρείο στο Δ.Σ της ,σύμφωνα με την εκλογική δύναμη των παρατάξεων, όπως αυτή προέκυψε από τα επαναλαμβανόμενα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων και την αδιαμφισβήτητη συντριπτική κυριαρχία της ΔΑΚΕ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα σας είχαμε ενημερώσει ότι συγκεκριμένες αριστερές και όχι μόνο παρατάξεις , σε αγαστή συνεργασία πολλές φορές, προέβαλαν κάθε πιθανό και απίθανο εμπόδιο προκειμένου να νοθεύσουν τη ξεκάθαρη θέλησή σας.

Για να φτάσουμε στο επιτυχές τελικό αποτέλεσμα χρειάστηκε η εθελούσια ανανέωση μιας συνδικαλιστικής παράταξης (ΣΥΝΕΚ) και η υποχώρηση των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Είναι καιρός πια οι αγκυλώσεις του παρελθόντος να δώσουν τη θέση τους στις νέες κοινωνικές προκλήσεις. Οι ιδεολογικές εμμονές ανήκουν σε άλλες εποχές και πρέπει να εξαλειφθούν. Έχει αποδειχτεί με κάθε τρόπο ότι ο εξτρεμισμός και ο ανεύθυνος λαϊκισμός δεν συμβάλουν καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων.

Η ΔΑΚΕ λειτουργώντας όπως πάντα με τη λογική της σύνθεσης και της σύγκλισης , παραμερίζοντας τις αυτονόητες ιδεολογικές διαφορές , πρότεινε στη σχετική διαδικασία της συγκρότησης ,να συμμετάσχουν ανάλογα με την εκλογική τους δύναμη ακόμη και οι παρατάξεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή επιχειρούσαν να μπλοκάρουν τη διαδικασία, προτείνοντας ανέφικτα προγραμματικά, αγωνιστικά κλπ προεδρεία. Αποτέλεσμα της παραπάνω πρότασης της Παράταξής μας ,ήταν να συμμετάσχουν κανονικά στη συγκρότηση Προεδρείου στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μαζί με ΔΑΚΕ,ΣΥΝΕΚ και οι Παρεμβάσεις!!!

Η αποδοχή της συνθετικής μας πρότασης οδήγησε στο τελικό αποτέλεσμα της αντιπροσωπευτικής –αναλογικής εκπροσώπησης όλων των παρατάξεων, εκτός από μία (ΑΣΕ) που -για μία ακόμη φορά- συνέχισε απτόητη να αυτοαναιρείται και να προβάλει εμπόδια για να τορπιλίσει τη διαδικασία .

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Τα μέλη της Παράταξής μας στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ θα συνεχίσουν να είναι η δύναμη της ευθύνης και της πρωτοπορίας στους αγώνες για την προστασία των δικαιωμάτων σας.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας δίνει καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων ΟΛΩΝ σας.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ